Una altra varietat de panellets que té força acceptació són els panellets de codonyat. Amb aquesta recepta us sortiran uns 20-25 panellets. Per fer els panellets necessitarem preparar prèviament massapà blanc i per això us recomano llegir aquesta recepta abans de continuar. Hem d'anar amb compte amb el codonyat, que podeu fer a casa o comprar-lo ja fet. A l'hora de flamejar els panellets al forn... heu de vigilar molt i trobar el punt de color que volem pels panellets sense deixar que el codonyat es desfaci del tot i vessi per totes bandes. Normalment, això s'aconsegueix en 7 minuts a 220 graus... en mode grill, però ja sabeu cada forn és un món. Així que molt de compte amb la cocció.

De fet, aquests panellets de codonyat es poden menjar directament, sense enfornar, però si els flamegeu quedaran més atractius i manipulables. Aquestes receptes de panellets que publico són de pastisseria. 

NOTA IMPORTANT SOBRE LA COCCIÓ: Els panellets, en general, s'han de flamejar, no coure. Això vol dir que els heu de tenir al forn el temps just i necessari per daurar-los (uns 6-8 min. a 220-230 graus). Si els teniu més temps el massapà se us pot desfer, i a més a més, en aquest cas, el codonyat també. Així que els heu de vigilar bé.

Ingredients

300 g massapà blanc

150 g codonyat

sucre de gra

Preparació
1.

Partirem que ja tenim fet el massapà del dia anterior (això és un quilo).

2.

Tallarem una porció...

3.

... amb l'ajut d'una mica de sucre llustre...

4.

... farem tires rodones...

5.

Ara, amb l'ajuda d'un corró, estirarem el massapà amb una fulla de paper cuisson a sota. I és important perquè si no la posem se'ns enganxarà al taulell.

6.

En canvi, en aquest paper no s'enganxa i també ens permetrà veure el gruix.

7.

Tallem unes tires de codonyat...

8.

Les posem en un extrem i enrotllem el massapà com si es tractés d'un braç de gitano.

9.

A continuació, arrebossem el massapà amb sucre gra.

10.

I ara ja podem tallar les porcions al biaix.

11.

Més o menys una mida així.

12.

Veieu com queda?

13.

Ara ens queda col·locar-los en una safata pel forn amb paper cuisson.

14.

Procureu col·locar-los ben separats i equidistants. D'aquesta manera la cocció serà més uniforme.

15.

Com us deia abans, en 6-8 minutets a 220-230 graus... tindrem el color torradet que busquem... i evitarem que el codonyat es desfaci massa. Recordeu, només flamejar amb el grill, no coure al forn o se us desfarà el panellet. És normal que el codonyat supuri una mica. Retireu el codonyat sobrant.

16.

Un cop freds... ja els podem servir.

17.

Són bons aquests.

18.

Bon Profit!