Avui us portem unes postres fetes amb fruita de temporada, d'hivern, la taronja. Una elaboració extremadament senzilla amb un resultat excel·lent.

Us animeu?

Ingredients

320g de farina fluixa

3 ous

250g d'oli vegetal (tipus gira-sol)

200g de sucre

10g de llevat químic en pols

200ml de suc de taronja

1 iogurt natural

la ratlladura de la pell d'una taronja o dues

un pessic de sal

un polsim de canyella

1 cullerada de pasta d'essència de llimona (opcional)

colorant (opcional)

Variants:

- Podeu fer un glacejat de sucre llustre amb suc de taronja per tirar per sobre

- Podeu cobrir-lo amb cobertura de xocolata

Preparació
1.
IMG 8867

Trieu unes bones taronges de temporada, que estiguin al punt, que tinguin suc, però que tinguin també molt d'aroma.

2.
IMG 8873

Netegeu bé una o dues i raspeu la pell evitant arribar a la part blanca.

3.
IMG 8879

Molt bé, ho reserveu.

4.
IMG 8887

Reserveu també el suc d'una taronja.

5.
IMG 8890

En un bol poseu els ous i la ratlladura de taronja.

6.
IMG 8894

Si us agrada (només per donar color) podeu posar una mica de colorant, el mateix que venen per a fer cupcakes.

7.
IMG 8898

I per potenciar el sabor cítric podeu afegir una cullerada d'essència de llimona en pasta.

8.
IMG 8901

Poseu el sucre amb els ous.

9.
IMG 8903

Bateu-ho una mica.

10.
IMG 8910

Ara, incorporeu-hi l'oli.

11.
IMG 8912

També el iogurt.

12.
IMG 8916

I el suc de llimona.

13.
IMG 8923

Un polsim de sal.

14.
IMG 8927

I una mica de canyella.

15.
IMG 8931

Finalment, la farina passada per un sedàs juntament amb l'impulsor químic.

16.
IMG 8937

Ho remeneu bé, que no quedi cap grumoll.

17.
IMG 8940

Un cop ho teniu, deixeu reposar aquesta barreja un parell d'hores a la nevera.

18.
IMG 8943

Mentrestant, poseu paper de forn en un motlle. Li podeu donar forma amb unes quantes taronges.

19.
IMG 8948

Aboqueu la barreja dins el motlle.

20.
IMG 8951

Si voleu, podeu tirar sucre per sobre per provocar una capa cruixent al pa de pessic.

21.
IMG 8969

A 180 graus, enforneu el pa de pessic durant uns 45 minuts com a mínim. Aneu punxant amb un punxó llarg per comprobar si està fet de dins. 

22.
IMG 9017

Mentre es fa, si voleu, podeu preparar un glacejat barrejant 200g de sucre llustre amb un raig de suc de taronja. Més aviat poc, ja que interesa que quedi dens.

23.
IMG 9029

Quan el punxó surti net i tingui aquesta bona pinta, ja el podeu treure del forn.

24.
IMG 9047

Un cop fred, el desenmotlleu i li tireu per sobre el glacejat juntament amb una mica més de la ratlladura de taronja.

25.
IMG 9058

I ja el podeu consumir. El podeu conservar tapat amb un drap net.

26.
IMG 9043

Si no voleu glacejat, el serviu directament, o amb una mica de xocolata calenta. 

Bon profit!