Aquesta setmana les nostres pastisseres, Patricia i Cristina, de la Noria Bakery, ens porten el pa de pessic de llimona i cardamom.
És un pa de pessic suau i aromàtic que va molt bé per esmorzar o berenar. És molt fàcil d'elaborar i fins i tot el podreu provar de fer amb els més menuts de la casa.
Per què s'utilitza el cardamom? En la gastronomia de l'Índia i en l'asiàtica es fa servir per elaborar curris, arrossos, postres, pastissos, pans, galetes i aromes per a begudes com el te.
Ingredients
Per a la base
- 250 g mantega pomada
- 300 g sucre
- 6 ous
- 2 culleradetes de ratlladura de llimona
- 80 ml de llimona
- 360 g farina
- 1 culleradeta de llevat
- 1 culleradeta de cardamom
- 240 ml nata
Per el glasejat
- 1 llimona
- 200 g sucre glacé
Preparació
1.Barregem els 250 grams de mantega amb els 200 grams de sucre
2.Anirem afegint un per un els 6 ous
3.Introduïm la meitat de la farina i ho barregem
4.Agreguem una cullerada de llevat, cardamom i la ratlladura de llimona
5.Agreguem els 80 ml de llimona, els 240 ml de nata i acabem d’afegir l’altra meitat de la farina
6.Engreixem el motlle i hi fiquem la massa dintre
7.Ho introduïm al forn 180º durant 50 minuts
8.Ho deixem refredar
9.Fem la glaça amb el suc d’una llimona i 200 grams de sucre glacé
10.Batem fins a tenir-ho incorporat
11.Una vegada el pa de pessic està refredat, hi posem la glaça