Avui els alls tendres, tan peculiars i agradables en boca, seran els protagonistes. Es fan exactament igual que els Ous remenats amb espàrrecs. Les imatges corresponen a menys de la meitat de les quantitats proposades a la recepta.

Ingredients

8 ous

1 manat d'alls tendres

oli d'oliva

sal

Preparació
1.

Primer netejarem els alls tendres.

2.

Si són de pagès, com aquests, notareu una flaire intensa i característica.

3.

Pelarem els alls tendres i tallarem la part més verda.

4.

A mi m'agrada retirar la part més verda de la fulla i una mica la part dura de l'arrel.

5.

Els netegem a sota de l'aixeta.

6.

Ara els trinxarem a la mida que més ens agradi.

7.

En un plat fondo hi trencarem els ous.

8.

Els hem de batre lleugerament...

9.

... no cal barrejar del tot el rovell i les clares. Ho salarem lleugerament.

10.

En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva saltarem els alls tendres.

11.

Quan agafin un bonic color daurat ja els tindrem a punt.

12.

A continuació, hi abocarem els ous...

13.

... i immediatament ho barrejarem tot plegat...

14.

... sense deixar de remenar. No espereu a que es faci del tot. A la vista, l'ou ha de quedar lleugerament cru. La calor passiva o residual del conjunt li donarà la cocció que falta a l'ou.

15.

Ho emplatarem i ho servirem ben calent.

16.

Es pot acompanyar d'unes llesques de pa torrat o fregit.

17.

Bon profit!