Conegudes vulgarment amb el nom d'Ortiguillas, són unes bèsties que potser tenen una aparença alienígena, però això sí, amb molt gust a mar. Els tentacles són urticants i per això se solen preparar fregides, servides com a tapa, ja que en ser cuinades deixen de ser urticants. Però també se'n fan arrossos amb les ortiguilles. No és un àpat apte per a aprensius, és evident, i menys veient aquesta mucositat que deixen anar. Però això no pot condicionar que, com a mínim, ho tastem una vegada, per allò de provar-ho tot.

Avui, per tant, tastarem un producte marí que cada cop és més present a les peixateries i, com diuen alguns, és el nou aperitiu de moda. Ha esdevingut una autèntica delicatessen. Per tant, avui veurem com preparar-les pas a pas que, com podreu comprovar, no és pas trivial. Som-hi!

 

Ingredients

una bossa d'ortigues de mar

farina per fregir

oli per fregir

Variant:

- Es poden arrebossar amb farina d'arròs

- Es pot fer amb farina de blat de moro

Preparació
1.
ortigues mar fregides pas1

Les ortiguilles les venen en bosses amb aigua de mar. És com millor es conserven.

2.
ortigues mar fregides pas2

Primer de tot les rentarem bé sota l'aixeta.

3.
ortigues mar fregides pas3

Com podeu comprovar, i a pesar del seu aspecte, és un producte completament legal.

4.
ortigues mar fregides pas4

Les voleu veure d'aprop?.... millor que no. Són uns bitxos d'aparença força repugnant, però atractiva alhora. La natura és meravellosa.

5.
ortigues mar fregides pas5

Submergiu les ortiguilles en aigua dolça durant uns 30 minuts per a treure tota la sal.

6.
ortigues mar fregides pas6

Si les observeu a través d'un vidre, és probable que no us les mengeu!

7.
ortigues mar fregides pas7

Un consell? no les remeneu en excés. Les ortiguilles generen una substància altament viscosa molt difícil de retirar.

8.
ortigues mar fregides pas8

Aquest moc és dens i d'aparença encara més horrorosa que el propi animal.

9.
ortigues mar fregides pas9

Passada la mitja hora, toca enfarinar-les.

10.
ortigues mar fregides pas10

Amb paciència, això sí, que no és pas senzill, s'escorren molt.

11.
ortigues mar fregides pas11

Feu una mena de pilota i...

12.
ortigues mar fregides pas12

Reserveu-les sobre un paper film.

13.
ortigues mar fregides pas13

A continuació, poseu les ortiguilles al congelador durant uns 30 minuts. Si les fregiu directament se us desmuntara i quedaran fetes un nyap. La congelació ens garanteix que acabin tenint una forma més o menys raonable. Si les teniu congelades més temps no passa res.

14.
ortigues mar fregides pas14

I així és com queden un cop congelades.

15.
ortigues mar fregides pas15

Fregiu-les en abundant oli calent.

16.
ortigues mar fregides pas16

Fins que agafin bon color per totes dues bandes.

17.
ortigues mar fregides pas17

Reserveu-les sobre un paper absorbent.

18.
ortigues mar fregides pas18

I ja les tenim fetes.

19.
ortigues mar fregides pas19

Emplateu-les i serviu-les ben calentones.

20.
ortigues mar fregides pas20

A que ara ja fan una altra pinta?

21.
ortigues mar fregides pas21

El seu interior queda sucós i té un gust a mar molt accentuat. Bon profit!