A l'estiu... és temporada de bons musclos. Els musclos és un tema a part també. No tots els musclos són bons. La recepta dels musclos al vapor és una ximpleria, però l'he posada per aquelles parelles de "principiants" a la cuina que sempre tenen dubtes a l'hora de fer aquests plats tan senzills. Almenys, jo els tenia. Els musclos han de ser molt frescos... i han d'estar tots vius. Si trobeu algun amb la closca trencada o que estigui una mica obert... llenceu-lo per què és molt probable que estigui dolent. A mi m'agrada netejar-los una mica d'algues prèviament. Si en trobeu de bons i gustosos... és una exquisidesa de plat. També us recomano la lectura de la recepta "Musclos de Normandia a la planxa".

Ingredients

1 kg de musclos de roca frescos

3 fulles de llorer

el suc d'una llimona

un raig de vi blanc

un raig d'aigua

Preparació
1.
musclos al vapor pas1

En una olla fonda, posar tots els musclos nets, el llorer i el suc de llimona. Afegir un ditet d'aigua per evitar que es cremi i un raig de vi blanc.

2.
musclos al vapor pas2

S'han de coure al vapor durant 10 minuts a foc mitjà-baix. Fins que siguin tots oberts, vaja.

3.
musclos al vapor pas3

Servir ben calents, acabats de fer, ja que els musclos freds no valen res.

4.
musclos al vapor pas4

Ummm...

5.
musclos al vapor pas5

Bon Profit!