Unes postres molt fàcils de fer. Aprofiteu la temporada de bones maduixes per a fer tota mena d'elaboracions. Ja sabeu que tots els fruits vermells combinen molt bé amb el mascarpone. En aquesta ocasió, he combinat una sopa de maduixes amb una barreja de formatge i Amaretto. He volgut incorporar una capa cruixent amb el granet de xocolata.

La decoració de les cireres, tot i no tenir res a veure amb la resta d'ingredients, m'ha semblat adient estèticament i, a més, com que és el primer que es menja, prepara el paladar per l'acidesa de la maduixa. Si voleu, també li podeu donar més protagonisme a la cirera incorporant unes quantes al triturat (sense pinyol, s'entén). Per cert, l'amaretto és un licor molt especial. Tasteu-lo abans de fer res, ja que a molta gent no li agrada aquella amargor de pell d'ametlla crua que deixa anar.

Sí, sí, ja sé que no guanyaré cap premi amb aquesta recepta, no té gaire misteri, però sí que us pot fer servei a l'hora d'improvisar unes postres amb quatre ingredients. I és que no sempre disposem del temps necessari per fer allò que voldríem, oi? Que vagi de gust.

Ingredients

100 gr. de maduixes fresques

2 cullerades de sucre o d'edulcorant Dayelet Estevia

100 gr. de formatge mascarpone

1 raig de licor Amaretto di Saronno

xocolata granet

cireres per decorar

 

Variants:

Podeu decorar directament amb maduixes

Podeu utilitzar rom, Cointreau o qualsevol licor que us agradi

Es pot barrejar el mascarpone amb una mica de nata muntada

Preparació
1.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas1

La maduixa, en temporada, és un bé de Déu.

2.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas2

Per a fer sopes, coulis, etc, és interessant utilitzar les més madures de totes.

3.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas3

Renteu-les bé.

4.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas4

Col·loqueu 100g de maduixes tallades en un recipient per triturar.

5.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas5

Afegirem un parell de cullerades de sucre o edulcorant.

6.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas6

I les triturem fins a deixar una textura ben fina.

7.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas7

Ara, prepararem el mascarpone.

8.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas8

Podeu fer servir el licor que més us agradi, però aquest, amb aquell regust amarg de l'ametlla, combina molt bé amb el formatge. És ideal per a elaborar tiramisú.

9.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas9

Hi tirem un xorret, al gust. Però no us passeu que és fort. Tasteu-lo primer.

10.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas10

Feu una barreja cremosa.

11.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas12

Ho serviré en uns gots baixos. Farem una primera capa de formatge a l'amaretto.

12.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas13

A continuació, ho cobrirem tot amb una capa de granet de xocolata, que podeu comprar en qualsevol gran superfície.

13.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas14

Ho cobrim tot amb el triturat de maduixa.

14.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas15

I ho decorem. Amb maduixes, cireres, nabius, groselles, el que vulgueu.

15.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas16

La combinació de sabor és molt encertada.

16.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas17

Deixeu-los reposar a la nevera durant una horeta o dues.

17.
mascarpone lamaretto maduixes cireres pas18

Bon Profit!