És un plat molt recomanable, excel·lent de gust i, com sempre, el producte fresc marcarà la diferència. Avui, i com a novetat, rematarem el plat amb uns brots de germinat de pèsol negre. Si sou en temporada, podeu introduir algun bolet saltat al plat, que li anirà molt bé. Espero que us agradi.

Ingredients

1 llenguado fresc tallat a filets  

8 gambes vermelles

brots de germinats de pèsols negre  

julivert fresc

pebre negre  

sal

  

Per a la salsa de gambes

200 ml llet evaporada  

caps de gambes

1/2 porro trinxat  

un raig de brandi  

sal  

  

Variants:  

- Podeu utilitzar qualsevol altre peix blanc en filets  

- Podeu acompanyar el plat amb bolets

Preparació
1.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas1

Preparem i netegem el llenguado. El podeu demanar a filets i així no ho haureu de fer vosaltres a casa.

2.
3.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas3

El porro i el julivert ben nets també, que els farem servir més endavant, per a la salsa.

4.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas4

Peleu les gambes. Reserveu els caps i les pells per una banda i les cues per una altra.

5.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas5

Procureu retirar els budells a la gamba, que és aquella petita tira negra que tenen al llom.

6.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas6

I, directament, ens posem a fer rotllet amb els filets.

7.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas8

El subjectarem amb un escuradents que després podem retirar o no.

8.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas9

Salem el peix i...

9.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas10

l'enfarinem lleugerament per totes dues bandes.

10.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas11

Ara, amb un raig d'oli, marcarem el llenguado per totes dues bandes.

11.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas12

De seguida que canviï de color li donarem la volta. No el volem coure massa, només donar color.

12.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas13

El reservarem en una safata de forn i ho reservarem. Si voleu, podeu anar escalfant el forn a uns 180 graus centígrads.

13.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas14

Trinxem el porro.

14.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas15

En la mateixa paella, amb una mica més d'oli, saltarem una mica el porro.

15.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas16

Hi afegirem també els caps i pells de gamba i deixarem que agafi color.

16.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas17

En aquest punt, hi tirarem un raig de brandi i ho flamejarem. ATENCIÓ PERILL D'INCENDI: Abans de flamejar tingueu sempre a mà una tapa de cassola per poder ofegar un excés de foc. És molt important tenir l'extractor apagat també.

17.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas18

Aquí podeu apreciar les flames.

18.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas19

De seguida que s'apagui el foc...

19.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas20

hi afegirem la llet evaporada o nata líquida.

20.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas22

ho passarem tot a un colador tipus "xinés" o a un passa-puré.

21.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas23

Amb l'ajuda d'una mà de morter, extraurem tot el suc dels caps de gamba.

22.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas24

Ens quedarem amb tota l'essència del marisc.

23.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas25

Passem la salsa a una paella neta, la salem, l'empebrem una mica i la deixem reduir una estona.

24.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas26

Com que a la salsa no li queda gaire, ja podem enfornar el peix. En 8 minuts a 180º C el tindrem cuit.

25.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas27

La salsa anirà reduint i...

26.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas28

Poc a poc agafarà una consistència més cremosa. Tasteu-la i rectifiqueu de sal si cal.

 

27.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas29

La trobareu intensa de gust, fins i tot forta. Però és correcte. La combinació d'aquesta salsa amb la resta d'ingredients rebaixarà la seva intensitat i serà una combinació formidable.

28.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas30

Alternativament, i si voleu, podeu afegir una mica de julivert fresc trinxat.

29.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas31

Amb el julivert, la salsa tindrà una aparença, fins i tot, més atractiva.

30.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas32

Ja la podem fer servir.

31.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas33

El peix està cuit al punt.

32.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas34

Retirarem els escuradents i...

33.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas35

emplatarem primer la salsa.

34.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas36

Al damunt, hi col·locarem dos filets farcits de gamba.

35.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas37

I finalment, uns brots de pèsol negre per decorar i un petit raig d'oli d'oliva.

36.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas38

I aquí teniu el plat acabat.

37.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas39

Us recomano un vi blanc, ben fresquet.

38.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas40

Per llepar-se els dits, nanos!

39.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas41

A que no és pas tan complicat com semblava?

40.
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas42

Bon profit!

41.I PER BEURE...
llenguado farcit salsa gambes brots pesol negre pas43