Avui us explicaré com elaborar germinats de pèsols negres a casa. Res més fàcil. Només heu de tenir la precaució de no regar-los en excés, ja que es podrien florir o podrir. Com veureu, el germinat de pèsol negre es fa exactament igual que qualsevol altre llegum, per tant, aquesta explicació us valdrà per fer germinats de llenties, de soja, de cigrons, de mongetes, d'arròs o del que vulgueu.

A banda de ser nutritivament molt saludables, sempre és interessant disposar de germinats frescos a casa, ja que us poden arreglar la decoració d'un plat i us aportaran un toc de sofisticació que deixarà encantats als vostres convidats. Som-hi!

Ingredients

50 g de pèsols negres secs

aigua

Preparació
1.DIA 1
germinats pesols negres pas1

Per la seva suavitat en boca, hem decidit fer germinats de pèsols negres secs, que podreu trobar a moltes botigues de la zona del Berguedà.

2.
germinats pesols negres pas2

Els col·locarem en una recipient (o tàper) de manera que es puguin apilar. Només ha d'haver una capa.

3.
germinats pesols negres pas3

A continuació, haurem d'hidratar la llegum seca.

4.
germinats pesols negres pas4

Hi afegirem una mica d'aigua fins cobrir totalment el pèsol, no en poseu més.

5.
germinats pesols negres pas5

Deixeu reposar els pèsols en un lloc fresc, sec i amb una mica de llum.

6.DIA 2
germinats pesols negres pas6

Passades 24 hores la llegum haurà absorbit tota l'aigua i haurà augmentat la seva mida. Si ho considereu, repartiu els pèsols en dos recipient, però és interessant que no quedin gaire apilats.

7.
germinats pesols negres pas7

Afegirem un petit raig d'aigua, només per garantir humitat, però no ha de cobrir el pèsol.

8.DIA 3
germinats pesols negres pas8

A l'endemà notareu que alguns pèsols comencen a germinar tímidament.

9.
germinats pesols negres pas9

Farem el mateix procés: afegirem un petit raig d'aigua. El pèsol la necessitarà per créixer.

10.DIA 4
germinats pesols negres pas10

A l'endemà trobareu pèsols germinats i alguns amb petits brots verds.

11.
germinats pesols negres pas11

Continuarem alimentant el pèsol amb una mica d'aigua. Veureu que cada dia se la veu pràcticament tota.

12.DIA 5
germinats pesols negres pas12

A partir del cinquè dia ja trobareu una important germinació.

13.
germinats pesols negres pas13

Aquí podeu veure un exemple.

14.DIA 6
germinats pesols negres pas14

I continuarem amb el sisè dia, regant lleugerament els pèsols.

15.
germinats pesols negres pas15

Si us passeu amb l'aigua només aconseguireu que es floreixi o, el que és pitjor, que es podreixi.

16.
germinats pesols negres pas16

Per tant, aigua la mínima i la justa. Amb una mica de pràctica sabreu quanta aigua heu d'anar posant.

17.
germinats pesols negres pas17

El setè dia ja tindrem uns germinats dignes de ser utilitzats.

18.
germinats pesols negres pas18

Tot i així els aguantarem una mica més.

19.DIA 8
germinats pesols negres pas19

El vuitè dia l'alçada ja serà més que evident.

20.
germinats pesols negres pas20

A partir d'aquí haureu de decidir fins quin moment voleu mantenir el creixement, consumir-lo o conservar-ho a la nevera. Aquest és un bon punt per consumir els brots.

21.
germinats pesols negres pas21

No cal dir que podeu emprar el mateix procés per germinar altres llegums com la llentia.

22.
germinats pesols negres pas22

I passen 12 dies...

23.
germinats pesols negres pas23

i 14 dies...

24.
germinats pesols negres pas24

... i el germinat ja supera els 10-12 centímetres. Vaja, un planter.

25.
germinats pesols negres pas25

Arribarà un punt on haureu de prendre la decisió de menjar-vos tots els brots o plantar-los, ja que com més grans es facin, menys tendres deixaran de ser.

26.
germinats pesols negres pas26

Ara només cal trobar el plat adient per afegir-ne...

27.
germinats pesols negres pas27

com aquest llenguado farcit amb salsa de gambes. Bon profit!