També conegudes com a Faves a la gitana. Com veureu, podeu fer-les a la brasa directament. D´aquelles coses ximples, però ben bones. Anteriorment, ja hem vist com preparar la salsa de romesco, per tant, us recomano visitar aquesta recepta prèviament. 

Ingredients

Faves fresques amb tavella

Salsa romesco (no massa espessa)

Variants:

- S'hi pot afegir pebre vermell picant

Preparació
1.
faves brutesca pas1

Prepareu les faves amb tavella

2.
faves brutesca pas2

La mida de la fava no importa gaire en aquesta recepta, però jo us aconsello una mida mitjana.

 

 

3.
faves brutesca pas3

Podeu tallar les puntes, si us ve de gust, per facilitar després l'extracció de les faves cuites, tot i que no és imprescindible aquest pas.

 

 

4.
faves brutesca pas4

Si estan brutes o tenen terra li podeu passar una aigua. Però tampoc cal.

5.
faves brutesca pas5

Antigament, s'enforquillaven les faves en un filferro per posar-les al caliu.

6.
faves brutesca pas6

No cal que ho feu si utilitzeu una graella com faré jo, però us mostro com es faria amb el filferro.

7.
faves brutesca pas7

Ha de travessar tota la tavella de punta a punta.

8.
faves brutesca pas8

D'aquesta manera es podia clavar entre les brases.

9.
faves brutesca pas9

Com us comentava, ens caldrà un bon caliu per fer-les.

 

 

10.
faves brutesca pas10

No cal dir que les heu de posar en el sentit invers de l'estructura de la graella, per evitar que caiguin.

 

11.
faves brutesca pas11

A més, si utilitzeu una graella de doble cara, les podreu voltar amb més facilitat.

12.
faves brutesca pas12

Vigileu-les bé, que es fan en 3-5 minuts per cada banda. No els cal més.

 

 

13.
faves brutesca pas13

I ben calentes és quan s'han de consumir.

 

 

14.
faves brutesca pas14

El que us deia: aquesta salsa romesco és força recomanable.

15.
faves brutesca pas15

Lamentablement, no sempre tenim el temps necessari per fer aquesta laboriosa salsa.

16.
faves brutesca pas16

Serviu-les amb una mica de salsa al plat.

17.
faves brutesca pas17

Desgraneu les faves en calent i suqueu-les a la salsa. Només heu de fer una lleugera pressió i les faves sortiran soles. A més, fa molta gràcia fer-ho, és divertit.

18.
faves brutesca pas18

Seguidament, suqueu-les a la salsa i cap a dins!

19.
faves brutesca pas19

Molt bones! Bon profit!

20.I PER BEURE...
faves brutesca pas20