Els que som amants de la pasta i del marisc, ens tornem una mica bojos amb aquesta mena de plats. Només de pensar-hi ja salivem, jeje. El plat d'avui és molt fàcil de fer i us garanteix un resultat extraordinari.

Bons aliments i amor a la cuina, i no fallareu mai! Som-hi!

 

Ingredients

400 g d'espaguetini

4 gambots (1 per persona)

500 g de gambes pelades

1 porro trinxat

1 tros de mantega

2 cullerades grans de tomàquet fregit

2 alls laminats

2 o 3 bitxos picants

250 ml de llet evaporada

formatge de Parma

cibulet

oli d'oliva verge extra

pebre negre

sal

 

Variants:

Podeu fer-lo sense picant

Es pot fer la versió amb escamarlans o altres mariscs

Preparació
1.
espaguetini gambot pas1

Renteu els gambots.

2.
espaguetini gambot pas2

Renteu també les gambes pelades.

3.
espaguetini gambot pas3

En una paella o casola baixa, desfeu un tros de mantega.

4.
espaguetini gambot pas4

Enrossiu els alls tallats a làmines.

5.
espaguetini gambot pas5

Seguidament, feu els gambots, saleu-los una mica.

6.
espaguetini gambot pas6

Un cop siguin gairebé fets, separeu els caps de les cues.

7.
espaguetini gambot pas7

I feu sortir el suc dels caps.

8.
espaguetini gambot pas8

Aprofiteu per fer al mateix temps la gamba pelada, amb una mica de sal.

9.
espaguetini gambot pas9

De seguida que la gamba canviï de color ho reserveu tot plegat.

10.
espaguetini gambot pas10
11.
espaguetini gambot pas11

Quan el porro sigui tou...

12.
espaguetini gambot pas12

incorporeu-hi una mica de bitxo ("cayena") si us agrada el picant.

13.
espaguetini gambot pas13

I les dues cullerades grans de tomàquet fregit.

14.
espaguetini gambot pas14

Deixeu-ho concentrar tot plegat uns instants fins que es faci una pasta.

15.
espaguetini gambot pas15

Aprofiteu per pelar els cossos dels gambots, conservant la part de la cua per raons estètiques. Els reserveu fins el moment de decorar el plat.

16.
espaguetini gambot pas16

Ara, torneu a barrejar les gambes pelades amb el sofregit i hi afegiu la llet evaporada.

17.
espaguetini gambot pas17

Corregiu de sal i poseu-hi pebre negre. Deixeu reduir la llet evaporada fins que us quedi una salseta amb textura de beixamel (no líquida però tampoc massa espesa). Tanqueu el foc i ho reserveu.

18.
espaguetini gambot pas18

Ara toca fer la pasta. En el cas d'avui, espaguetini, que no deixen de ser uns espagueti més prims.

19.
espaguetini gambot pas19

Poseu-les a coure i respecteu el temps de cocció que indiqui el fabricant.

20.
espaguetini gambot pas20

Un cop feta la pasta l'escorreu bé.

21.
espaguetini gambot pas21

I la barregeu amb la salsa.

22.
espaguetini gambot pas22

Ho escalfeu de nou tot plegat mentre li doneu voltes, procurant no malmetre massa les gambes ni la pasta.

23.
espaguetini gambot pas23

Ara ja només quedarà emplatar-ho. Trinxeu una mica de cibulet.

24.
espaguetini gambot pas24

I talleu uns trossos de formatge de parma o similar.

25.
espaguetini gambot pas25

Serviu-ho ben calent i decoreu el plat amb el formatge, el cibulet i un gambot per persona. Un raig d'oli d'oliva (o picant) per sobre i a menjar!

26.
espaguetini gambot pas26

Bon Profit!