Un plat tradicional de casa nostra que ha anat a la baixa, probablement, per haver-lo servit amb ingredients de baixa qualitat. La recepta d'avui duu uns embotits concrets i permet una certa variabilitat, però també s'han trobat versions fetes amb pernil dolç, formatge, espàrrecs blancs, xoriço, mortadel·la... 

Ingredients

4 talls de fuet

2 talls de bull blanc

2 talls de bull negre

2 talls de pernil

2 talls de catalana

2 talls de bisbe

ensalada russa

Variants:

S'hi poden posar altres embotits, com ara pa de fetge, paltruc, secallona, cap de senglar, llom curat, sobrassada, somaia, fuet axoriçat, etc

A vegades s'hi posen uns talls de tomàquet d'amanir

S'hi pot posar una sardina en oli

A vegades es posen unes tires de pebrot escalivat a sobre de l'ensalada

S'hi pot afegir una mica de tonyina

S'hi pot afegir ou dur

S'hi poden afegir un parell de calamars a la romana

Preparació
1.
entremesos pas1

Partirem que ja tenim feta l'ensalada russa. Us recomano la lectura prèvia d'aquesta recepta.

2.
entremesos pas2

L'embotit, si el teniu a la nevera, és recomanable servir-lo a temperatura ambient, és a dir, traieu-lo de la nevera una hora abans per garantir una correcte temperatura.

3.
entremesos pas4

bull negre...

4.
entremesos pas5

cap de senglar...

5.
entremesos pas7

fuet o llonganissa de pagès...

6.
entremesos pas8

i, com no, el pernil, que pot ser serrà o ibèric.

7.
entremesos pas9

Col·locarem una mica d'ensalada russa al mig del plat.

8.
entremesos pas10

Si feu servir un motlle sempre li donareu una millor presència al plat.

9.
entremesos pas11

Per una altra banda, prepararem un ou dur.

10.
entremesos pas12

Que partirem en quatre parts.

11.
entremesos pas13

Al voltant de l'ensalada russa anirem col·locant tot l'embotit.

12.
entremesos pas14

Amb una mica de gràcia, si pot ser.

13.
entremesos pas15

Molt bé.

14.
entremesos pas16

Ja només ens quedarà decorar una mica el plat.

15.
entremesos pas17

Que no falti un gran vi per acompanyar-lo.

16.
entremesos pas18

Bon profit!