Arriba la tardor, i amb ella els plats d'aquesta estació. Sortim de l'obligada senzillesa i practicitat de l'estiu (amb les seves calors) per endinsar-nos de nou a la cuina més elaborada, la cuina del xup-xup, la que fa caliu. I és que ja comença a venir de gust tastar plats de tardor, i el d'avui n'és un bon exemple: un rostidet amb bolets frescos i moniato. No es pot demanar més! Els que coneixeu la cuina tradicional i, en especial, aquesta mena de guisats, ja sabeu que convé (i molt) deixar reposar el plat unes hores o fins i tot un dia sencer. És per això, que us recomano fer-lo el dia abans de consumir-lo. I com sempre us dic, aprofiteu que cuineu i feu més quantitat i així poder congelar una part i anar consumint més endavant. És sempre una bona pràctica, en especial en els temps que corren, oi? El temps cada cop és més preuat. Però us puc assegurar que el temps que dediqueu a cuinar és temps de qualitat, ben aprofitat i que us farà sentir bé. A vosaltres i als que us envolten. Doncs a cuinar!

Ingredients

8 cuixetes de pollastre

300 g de trompetes de la mort fresques

2 moniatos a daus

1 ceba a trossos

4 o 5 grans d'all

1 got de brandi

aigua o brou d'au

oli d'oliva

sal

Variants:

- Podeu emprar altres tipus de bolets. 

- Podeu fer el rostit amb un pollastre sencer a quarts, amb ànec, conill, etc.

Preparació
1.
IMG 6039

Avui he volgut triar només cuixetes, però com us indico a la introducció podeu fer-ho amb un pollastre sencer tallat per a rostir.

2.
IMG 6043

He trobat trompeta de la mort fresca, ja que som en temporada. A més del potent sabor, aquest bolet enfosquirà el suc i serà l'atractiu principal del plat.

3.
IMG 6048

Poseu a marcar les cuixetes en una olla amb força oli d'oliva (o llard si voleu) i uns grans d'all per aromatitzar-ho. Jo ho faig en dues tandes, ja que no hi caben totes les cuixes de cop.

4.
IMG 6065

Mentrestant, podeu anar pelant i tallant a daus els moniatos.

5.
IMG 6071

Saleu i empebreu el pollastre mentre agafa color.

6.
IMG 6068

Un cop daurat per totes bandes, aneu reservant les cuixetes.

7.
IMG 6073

Talleu una ceba grossa a trossos i l'enrossiu en el mateix oli.

8.
IMG 6077

A continuació, hi poseu els daus de moniato. Es poden fer més gran, però no més petits o es desfaran massa. El moniato també ajudarà a lligar la salsa.

9.
IMG 6087

Aboqueu-hi els bolets i li doneu un parell de voltes. Una mica de sal.

10.
IMG 6094

Ara, tireu un got de brandi.

11.
IMG 6097

Afegiu-hi el pollastre.

12.
IMG 6104

Ho remeneu, ho saleu una mica i ho deixeu 10 minuts fins que s'evapori l'alcohol.

13.
IMG 6106

Passat aquest temps, tireu aigua o brou fins a gairebé cobrir el pollastre, però no us passeu que la cocció no serà massa llarga. Els temps variarà en funció del tipus de pollastre o de carn.

14.
IMG 6109

Si no teniu brou, hi poseu aigua i una pastilla deshidratada de brou. No és cap crim.

15.
IMG 6111

Ho cobriu i ho deixeu coure a foc mitjà-baix durant 35-40 minuts.

16.
IMG 6135

Passat aquest temps, comproveu si el pollastre ja és cuit i rectifiqueu de sal si cal. Si ja està, apagueu el foc i deixeu refredar el guisat a la mateixa olla. Quan sigui fred, el passeu a un tàper i el guardeu a la nevera. L'endemà només l'haureu d'escalfar a foc baix en una olla i/o congelar-ne una part. Vigileu durant la manipulació, ja que el moniato pot desfer-se amb facilitat, com també passa amb la patata cuita.

17.
IMG 6180

Bon profit!