L'escopinya gravada o copinya gravada (Venus verrucosa) és una espècie de mol·lusc bivalve d'aigua salada de la família Veneridae. És un mol·lusc lamel·libranqui de l’ordre dels eulamel·libranquis, de la família dels venèrids, d’uns 4 a 6 cm de diàmetre i de closca groga grisosa solcada de costelles transversals. És comestible i força apreciada. Cal no confondre-la amb la rossellona, una espècie semblant.

Avui et porto una recepta ràpida molt resultona que segur repetiràs.

Som-hi!

Ingredients
  • 500g de mongeta cuita
  • 400g de cloïsses vives
  • Julivert fresc
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 ceba tendra trinxada
  •  3 o 4 grans d'all laminats
  • 1 cullerada de farina
  • 1 copa de vi blanc
  • Sal

 

Preparació
1.

El que has de fer primer es rentar i posar les cloïsses una estona amb aigua i sal (de 30-60min). Ja venen depurades, però sempre va bé per si encara queda una mica de sorra. A més, aquesta varietat de cloïssa, i pel seu relleu, acostuma a tenir sorra a la mateixa closca (per fora). 

2.

D'altra banda, jo et proposo una receta ràpida feta amb mongeta ja cuita. 

3.

En una paella amb un raig d'oli d'oliva, posa a daurar l'all. 

4.

Quan agafi color, afegeix la ceba a la paella amb un polsim de sal. Deixa que també agafi color.

5.

Seguidament, incorpora una cullerada de farina. Remena-ho i deixa coure la farina un parell o tres de minuts.

6.

Ara, incorpora un bon raig de picada d'all i julivert. 

7.

I ja hi podràs posar el vi blanc. Remena-ho i deixa evaporar l'alcohol uns 10-12 minuts. 

8.

A continuació, pots triturar el sofregit o deixar-lo sencer, i llavors incorporar les cloïsses.

9.

Tapa-ho. 

10.

De seguida que s'obrin, retira la tapa. 

11.

Incorpora les mongetes.

12.

Barreja-ho tot i tira una mica més de picada d'all i julivert.

13.

Deixa-ho coure tot junt 5 minuts, rectifica de sal i llestos. 

14.

Bon profit!