L'escopinya gravada o copinya gravada (Venus verrucosa) és una espècie de mol·lusc bivalve d'aigua salada de la família Veneridae. És un mol·lusc lamel·libranqui de l’ordre dels eulamel·libranquis, de la família dels venèrids, d’uns 4 a 6 cm de diàmetre i de closca groga grisosa solcada de costelles transversals. És comestible i força apreciada. Cal no confondre-la amb la rossellona, una espècie semblant.
Avui et porto una recepta ràpida molt resultona que segur repetiràs.
Som-hi!
- 500g de mongeta cuita
- 400g de cloïsses vives
- Julivert fresc
- Oli d'oliva verge extra
- 1 ceba tendra trinxada
- 3 o 4 grans d'all laminats
- 1 cullerada de farina
- 1 copa de vi blanc
- Sal

El que has de fer primer es rentar i posar les cloïsses una estona amb aigua i sal (de 30-60min). Ja venen depurades, però sempre va bé per si encara queda una mica de sorra. A més, aquesta varietat de cloïssa, i pel seu relleu, acostuma a tenir sorra a la mateixa closca (per fora).

D'altra banda, jo et proposo una receta ràpida feta amb mongeta ja cuita.

En una paella amb un raig d'oli d'oliva, posa a daurar l'all.

Quan agafi color, afegeix la ceba a la paella amb un polsim de sal. Deixa que també agafi color.

Seguidament, incorpora una cullerada de farina. Remena-ho i deixa coure la farina un parell o tres de minuts.

Ara, incorpora un bon raig de picada d'all i julivert.

I ja hi podràs posar el vi blanc. Remena-ho i deixa evaporar l'alcohol uns 10-12 minuts.

A continuació, pots triturar el sofregit o deixar-lo sencer, i llavors incorporar les cloïsses.

Tapa-ho.

De seguida que s'obrin, retira la tapa.

Incorpora les mongetes.

Barreja-ho tot i tira una mica més de picada d'all i julivert.

Deixa-ho coure tot junt 5 minuts, rectifica de sal i llestos.

Bon profit!