L'escopinya gravada o copinya gravada (Venus verrucosa) és una espècie de mol·lusc bivalve d'aigua salada de la família Veneridae. És un mol·lusc lamel·libranqui de l’ordre dels eulamel·libranquis, de la família dels venèrids, d’uns 4 a 6 cm de diàmetre i de closca groga grisosa solcada de costelles transversals. És comestible i força apreciada. Cal no confondre-la amb la rossellona, una espècie semblant.

Avui et porto una recepta ràpida molt resultona que segur repetiràs.

Som-hi!

Ingredients
  • 500g de mongeta cuita
  • 400g de cloïsses vives
  • Julivert fresc
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 ceba tendra trinxada
  •  3 o 4 grans d'all laminats
  • 1 cullerada de farina
  • 1 copa de vi blanc
  • Sal

 

Preparació
1.
IMG 7959

El que has de fer primer es rentar i posar les cloïsses una estona amb aigua i sal (de 30-60min). Ja venen depurades, però sempre va bé per si encara queda una mica de sorra. A més, aquesta varietat de cloïssa, i pel seu relleu, acostuma a tenir sorra a la mateixa closca (per fora). 

2.
IMG 7961

D'altra banda, jo et proposo una receta ràpida feta amb mongeta ja cuita. 

3.
IMG 7967

En una paella amb un raig d'oli d'oliva, posa a daurar l'all. 

4.
IMG 7974

Quan agafi color, afegeix la ceba a la paella amb un polsim de sal. Deixa que també agafi color.

5.
IMG 7977

Seguidament, incorpora una cullerada de farina. Remena-ho i deixa coure la farina un parell o tres de minuts.

6.
IMG 7978

Ara, incorpora un bon raig de picada d'all i julivert. 

7.
IMG 7983

I ja hi podràs posar el vi blanc. Remena-ho i deixa evaporar l'alcohol uns 10-12 minuts. 

8.
IMG 7984

A continuació, pots triturar el sofregit o deixar-lo sencer, i llavors incorporar les cloïsses.

9.
IMG 7987

Tapa-ho. 

10.
IMG 7989

De seguida que s'obrin, retira la tapa. 

11.
IMG 7994

Incorpora les mongetes.

12.
IMG 8004

Barreja-ho tot i tira una mica més de picada d'all i julivert.

13.
IMG 8009

Deixa-ho coure tot junt 5 minuts, rectifica de sal i llestos. 

14.
IMG 8020

Bon profit!