Us donaré un consell avui: si trobeu pops petits a la peixateria compreu-los sense pensar. No són fàcils de trobar i val la pena comprar-los i congelar-los fins que tinguem clar què fer amb ells. Avui, a més a més, he trobat uns calamarsets petits també i (ja em coneixeu) com que m'agraden molt els arrossos, m'ha faltat temps. Si el pop és ben petit, no cal bullir-lo prèviament, us quedaran prou tendres. Però també els podeu bullir prèviament i d'aquesta manera tindreu un el brou per coure l'arròs també.  A més, en el meu cas, he aprofitat per bullir més pops i cuinar dues receptes alhora. Dit això, a continuació us ensenyo com fer aquest senzill però extraordinari arrosset que podreu acompanyar amb allioli.

Ingredients

500 g de popets nets

500 g de calamarsets nets

4 grans d'all

2 fulles de llorer

400 g d'arròs

1 got de brandi

1 ceba mitjana trinxada

1 cullerada de pebre vermell

un cullerot de tomàquet fregit

1 litre de fumet de peix o el brou de coure el pop

uns brins de safrà

julivert

oli d'oliva verge extra

sal

Variants:

- Hi podeu posar cloïsses i/o gambes pelades

- Es pot fer amb fideus

Preparació
1.
IMG 5465

Com podeu veure, són realment petits.

2.
IMG 5459

Netegeu bé l'interior dels caps i retireu la boca. 

3.
IMG 5469

Poseu un parell de litres d'aigua a escalfar amb unes fulles de llorer i un parell de grans d'all. 

4.
IMG 5472

Tireu-hi un raig d'oli.

5.
IMG 5481

Poseu a bullir uns 20-25 minuts els popets.

6.
IMG 5490

Afegiu-hi també un got de brandi per aromatitzar-los.

7.
IMG 5548

Un cop fets, el coleu i els reserveu. El brou no el llenceu.

8.
IMG 5581

Ara, en una paella amb un bon raig d'oli, daureu un parell d'alls laminats.

9.
IMG 5583

Netegeu els calamarsets.

10.
IMG 5589

I poseu-los a daurar.

11.
IMG 5597

De mica en mica aniran perdent l'aigua.

12.
IMG 5598

Quan els calamarsets comencin a torrar-se, afegiu-hi els popets cuits.

13.
IMG 5609

Remeneu els calamarsets i els pops i deixeu que es torri una mica. Llavors, reserveu-los a part.

14.
IMG 5614

A la mateixa paella, afegiu una mica més d'oli.

15.
IMG 5615

Tireu-hi la ceba trinxada i deixeu-la sofregir amb un polsim de sal, que suï.

16.
IMG 5619

Quan comenci a daurar-se podeu tirar-hi un raig de brandi i esperar que evapori tot el líquid de nou.

17.
IMG 5630

A continuació ja hi podeu tirar el tomàquet i una mica pebre vermell si us agrada.

18.
IMG 5634

També, hi poseu els brins de safrà.

19.
IMG 5643

Quan no quedi líquid al sofregit i es comenci a enganxar, tireu-hi de nou els popets i els calamarsets.

20.
IMG 5648

Remeneu-ho tot plegat uns instants.

21.
IMG 5677

I ja podeu abocar-hi l'arròs. Ho remeneu també un parell de minuts, que s'impregni bé el gra d'arròs amb el sofregit.

22.
IMG 5641

Ara heu de rescatar el brou calent de coure els popets. Si no en teniu, podeu posar-hi fumet de peix o aigua.

23.
IMG 5683

Cobriu-ho i deixeu-ho coure a foc mitjà uns 15-18 minuts. Saleu-ho.

24.
IMG 5690

Passats els 15-18 minuts, l'arròs estarà gairebé fet. Tasteu-lo i rectifiqueu de sal. És molt important tastar. Sembla una ximpleria, però molta gent no ho fa. Apagueu el foc.

25.
IMG 5692

Ara, recol·loqueu els popets i calamarsets per a donar-li a l'arròs una millor presència. I poseu el forn en mode grill.

26.
IMG 5694

Podeu tirar una mica de julivert trinxat per sobre si us agrada.

27.
IMG 5698

Poseu l'arròs 5 minuts al forn en mode grill fins que quedi daurat, amb aquest aspecte tan atractiu.

28.
IMG 5704

Deixeu-lo reposar entre 5-10 minuts abans de servir.

29.
IMG 5708

I tots a dinar! Bon Profit!