L'amanida de cigrons i formatge no pot faltar en el teu receptari. Més, encara, si ets dels o de les que han de fer-se el tàper per portar a la feina. Ideal per menjar a l'estiu, però també entra bé a qualsevol època de l'any. A Catalunya, ja ho tenim això, som molt de fer platillos amb llegums. I es que els llegums son indispensables en una dieta sana i equilibrada, i els cigrons són una important font de proteïna vegetal, contenen fibra, són diürètics i aporten moltes vitamines (vitamina C, B6, K, E, magnesi, calci, ferro, zinc). Si a més a més, els acompanyes amb el teu formatge favorit, tomàquet, ceba i carbassó, et quedarà una fabulosa amanida que tothom voldrà tastar quan la vegi. Perquè la gent es gelosa de mena amb el menjar, a què sí?.
Si t'agraden les amanides de llegums, et recomano fer una ullada a l'Amanida marroquina de tomàquet i llenties, o a l'Amanida de mongetes, o a l'Amanida de llegums, una barreja de totes elles.
Som-hi!
- 400g cigrons cuits
- 1 tomàquet a dauets
- 1 tros de formatge (cabra, feta, etc)
- 1 ceba tendra tallada a la juliana
- 1/2 carbassó tallat a dauets
- Coriandre fresc
Per fer la vinagreta:
- El suc de mitja llimona
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Pebre vermell (dolç o picant)
- Sal
Prepara tots els ingredients.
Retira les llavors del carbassó.
I el talles a dauets, amb pell i tot.
Talla la ceba tendra a la juliana.
Utilitza un bon tomàquet que tingui força carn, i descarta les llavors.
També, a dauets.
Posa-ho tot dins un bol, amb una mica de coriandre trinxat.
Afegeix els cigrons cuits al bol.
Talla el formatge a dauets i l'incorpores també.
Seguidament, prepara el suc de mitja llimona.
En un bol, hi poses el suc amb una mica de sal.
Una mica de pebre negre, al gust.
Una mica de pebre vermell, picant o dolç.
I una generosa part d'oli d'oliva verge extra.
Remena-ho bé aquesta vinagreta.
Incorpora-la a la resta d'ingredients i ho barrages amb cura. Només et faltarà una estona de fred a la nevera si vols.
I a gaudir d'aquesta magnífica Amanida de cigrons i formatge.
I no t'oblidis del tàper!
Bon profit!