L'amanida de cigrons i formatge no pot faltar en el teu receptari. Més, encara, si ets dels o de les que han de fer-se el tàper per portar a la feina. Ideal per menjar a l'estiu, però també entra bé a qualsevol època de l'any. A Catalunya, ja ho tenim això, som molt de fer platillos amb llegums. I es que els llegums son indispensables en una dieta sana i equilibrada, i els cigrons són una important font de proteïna vegetal, contenen fibra, són diürètics i aporten moltes vitamines (vitamina C, B6, K, E, magnesi, calci, ferro, zinc).  Si a més a més, els acompanyes amb el teu formatge favorit, tomàquet, ceba i carbassó, et quedarà una fabulosa amanida que tothom voldrà tastar quan la vegi. Perquè la gent es gelosa de mena amb el menjar, a què sí?.

Si t'agraden les amanides de llegums, et recomano fer una ullada a l'Amanida marroquina de tomàquet i llenties, o a l'Amanida de mongetes, o a l'Amanida de llegums, una barreja de totes elles. 

Som-hi!

Ingredients
  • 400g cigrons cuits
  • 1 tomàquet a dauets
  • 1 tros de formatge (cabra, feta, etc)
  • 1 ceba tendra tallada a la juliana
  • 1/2 carbassó tallat a dauets 
  • Coriandre fresc

Per fer la vinagreta:

  • El suc de mitja llimona
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Pebre vermell (dolç o picant)
  • Sal

 

Preparació
1.
ingredients

Prepara tots els ingredients.

2.
carbasso

Retira les llavors del carbassó. 

3.
daus carbasso

I el talles a dauets, amb pell i tot.

4.
ceba juliana

Talla la ceba tendra a la juliana.

5.
tomaquet

Utilitza un bon tomàquet que tingui força carn, i descarta les llavors.

6.
daus tomaquet

També, a dauets. 

7.
barreja verdures

Posa-ho tot dins un bol, amb una mica de coriandre trinxat.

8.
cigrons

Afegeix els cigrons cuits al bol. 

9.
formatge

Talla el formatge a dauets i l'incorpores també. 

10.
suc llimona

Seguidament, prepara el suc de mitja llimona. 

11.
vinagreta

En un bol, hi poses el suc amb una mica de sal.

12.
pebre negre

Una mica de pebre negre, al gust. 

13.
pebre vermell

Una mica de pebre vermell, picant o dolç.

14.
oli

I una generosa part d'oli d'oliva verge extra. 

15.
vinagreta

Remena-ho bé aquesta vinagreta. 

16.
barreja amanida

Incorpora-la a la resta d'ingredients i ho barrages amb cura. Només et faltarà una estona de fred a la nevera si vols.

17.
amanida

I a gaudir d'aquesta magnífica Amanida de cigrons i formatge. 

18.
tàper

I no t'oblidis del tàper!

Bon profit!