L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i El Nacional oferim aquesta setmana un nou clip audiovisual, amb la iniciativa compartida de “Els Acadèmics”. Un projecte on els membres de l’ACGN es podran donar a conèixer, amb un to més didàctic i distès tots aquells aspectes de la nostra gastronomia i de la nostra cultura catalana. 

Aquesta setmana, és el torn de Joan Font i Torrent, l’actual secretari general de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, advocat, patró de la Fundació Vila Casas i membre de l’Associació de Bibliòfils de Barcelona.

Joan Font   ACGN

El secretari general de l'ACGN, és un gran amant de la literatura i les belles arts, i manté una antiga i apassionada vinculació amb el sector gastronòmic. La seva biblioteca particular compta amb més de 20.000 exemplars de llibres i, en el seu dia, va liderar la publicació del llibre “Josep Pla: La nostra cuina tradicional – Ferran Adrià”, que es va editar en estreta col·laboració amb l’ACGN i l’Associació de Bibliòfils de Barcelona.

En el vídeo que ens presenta a continuació, ens parlarà sobre l'estret lligam que uneix la literatura i la gastronomia que tenim al nostre país. 


Un recorregut per la història literària i culinària 

Font i Torrent considera que "l'home necessita compartir, comunicar i transmetre el saber que va acumulant en la seva experiència diària", un fet que el mateix secretari pretén aproximar als lectors d'aquestes línies, sobre la relació que té la literatura amb la cuina catalana. 

Pere Puig, Josep Pla, Ignasi Doménech, alguns dels autors vinculats a la gastronomia catalana 

L'expert en literatura i cuina, ofereix algunes indicacions d'on trobar llibres dels segles XVIII, XIX i XX, que permeten conèixer quines eren les receptes d'aquell temps, així com els aliments que més abundaven en aquella època. Un record del passat, que ens permet aproximar-nos a conèixer molt més la tradició culinària de Catalunya i dels seus ciutadans. El secretari de l'ACGN acaba oferint alguns noms propis d'autors que en el seu dia van estar vinculats amb la gastronomia catalana. Alguns d'ells: Pere Puig, Josep Pla o Ignasi Doménech, entre d'altres.