El salmó és un dels aliments més saludables del món i ho pots comprovar en només sis dies. Les conseqüències són immediates i espectaculars: si en menges cada dia, en menys d'una setmana et veuràs més jove, t'aprimaràs i carregaràs el teu cos d'antioxidants. La doctora Montse Folch, especialista en nutrició i dietètica, ens explica els secrets més ben guardats del salmó, molt ric en omega 3, en una visita al mercat de la Boqueria que pots veure en vídeo.

La nutricionista ens explica un tractament molt habitual als Estats Units que consisteix a menjar salmó un cop al dia durant sis dies seguits.

El salmó ens ajuda a aprimar-nos i esborra les arrugues de la pell

La doctora Folch ens recomana fer-nos una fotografia abans de començar el tractament i una altra quan l'acabem. Així podreu comparar i comprovar la diferència, ja que, en només sis dies, tindrem la pell molt millor. Això, en bona part, és gràcies als olis i a les vitamines especials per a la pell que porta el salmó. Aquest oli fa una capa que ens protegeix del sol.

Salmó / Unsplash

Propietats del salmó: antioxidant, antiinflamatori, redueix el colesterol i la pressió arterial i frena l'envelliment / Unsplash

El salmó és antioxidant, antiinflamatori, redueix el colesterol i la pressió arterial i és molt bo pel cor

El salmó és un dels reis de l'omega 3, per tant és molt antioxidant, antiinflamatori i ens ajuda a reduir el colesterol i la pressió arterial. També va molt bé per prevenir problemes cardiovasculars i circulatoris. Gràcies als àcids grassos omega 3, és capaç d'esborrar arrugues de la pell en pocs dies. El salmó també ens aporta vitamines B12 i B6, proteïnes, seleni, magnesi i calç.

Una de les millors parades de peix i marisc de la Boqueria on podem trobar un salmó excel·lent és "Peix Margarita". La seva propietària, la Margarita, ens explica que, a banda del salmó, en aquesta època de l'any, també hi ha molta demanda de tonyina, calamar i gambes. També hi ha molta sortida de peix blau com el seitó o la sardina que té unes propietats brutals per a la salut i acostuma a estar molt bé de preu. La Margarita ven peix i marisc del país però també de fora. Ens explica, per exemple, que els escamarlans vius venen d'Escòcia però altres, d'un tamany més petit, són d'Arenys de Mar.

Peix Margarita al mercat de la Boqueria / Marc Ortín

'Peix Margarita' és una de les millors parades de peix i marisc de la Boqueria i la seva propietària ens explica quins són els productes de temporada / Marc Ortín

La doctora Folch ens dona molts altres consells sobre productes de temporada que van molt bé per a la nostra salut. Fa pocs dies ens explicava com posar-nos morenos, no envellir i prevenir el càncer amb tomàquets. No us perdeu tampoc el vídeo on la Dra. Folch ens diu per què és important menjar cireres abans d'anar a dormir.
 

Tomàquets de diverses varietats / PxfuelEls tomàquets ens ajuden a posar-nos morenos, frenen l'envelliment i són anticancerígens / Pxfuel

La doctora Montse Folch

La doctora Folch és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i té un màster en Nutrició i Dietètica. També ha fet un curs de Nutrició i Dietètica al departament del Dr. Corones i un curs de Terapèutica homeopàtica per a metges al Centre d'Ensenyament i Desenvolupament de l'Homeopatia.

Actualment, la doctora Folch té la consulta de nutrició i dietètica com a membre associada al Centre Mèdic Teknon, és membre vocal directiva de L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i ha participat com a ponent en diversos congressos nacionals i internacionals en l'àmbit de la nutrició.

Folch va publicar el seu primer llibre l'any 2000, La dieta de la Dra. Folch (Editorial Martinez-Roca, 2000) i des de llavors ha fet altres publicacions com Menja bé, viu millor (Editorial Llaura, 2006); El mètode de la Dra. Folch (edició en castellà Styria, 2007; trad. catalana Columna, 2008); Zumoterapia para tu salud (Editorial Styria, 2009); Frutoterapia (Editorial Paidós, 2014); L'enzim mediterrani (edició en castellà Planeta, 2014; trad. catalana Columna, 2014; trad. portuguès, 2015); La dieta de los colores (Editorial Grijalbo, 2017) i 100 mites de l'alimentació (Editorial Cossetània, 2020).