Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que et proposo avui són uns cigrons a la carbonara, un plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!
La gastronomia italiana és una de les més conegudes internacionalment. Itàlia ha sabut exportar la seva cuina al món i ha triomfat a tot arreu amb restaurants de pasta i pizza que agraden a tothom. I si les receptes d'algun lloc agraden, el millor que podem fer és cuinar-les, però sobretot adaptar-les. És per això que avui prepararem una recepta d'estil italià, la carbonara, però feta a la catalana; amb productes autòctons i de primera qualitat. La carbonara és una manera de preparar la pasta que consisteix a fer una emulsió de formatge, normalment parmesà, amb ou. Per preparar aquest plat, però, en comptes de pasta farem servir cigrons, i en comptes de parmesà farem servir un formatge català de llet crua de vaca. Com que els passos de la recepta són senzills, pots adaptar els ingredients als productes que tinguis a la teva zona. Pots provar de canviar els cigrons per mongetes del ganxet, o el formatge de vaca per algun altre formatge artesà de la teva regió. Mai saps com pot quedar un plat fins que no el tastis, així que de moment, no et perdis cap pas d'aquesta suculenta recepta de cigrons!
Per preparar aquest plat, però, en comptes de pasta farem servir cigrons, i en comptes de parmesà farem servir un formatge català de llet crua de vaca
Ingredients de la recepta:
- Cansalada
- Oli d'oliva
- Cigrons
- Ou
- Pebre
- Sal
- Formatge
El pas a pas de la recepta
- En una paella a foc mitjà, afegeix la cansalada perquè el greix es vagi desfent.
- Afegeix un raig d'oli a la paella i apuja el foc per acabar de daurar la cansalada.
- Sense retirar la cansalada de la paella, afegeix els cigrons amb una mica d'aigua.
- Deixa que la barreja faci xup-xup una estona.
- Afegeix un polsim de pebre als cigrons.
- Mentrestant, prepara l'ou. Separa el rovell de les clares d'entre un i tres ous.
- Afegeix formatge ratllat als cigrons. Ha de ser formatge ratllat al moment; pot ser el formatge que tu vulguis (cheddar, parmesà o algun altre que t'agradi), però que no sigui ratllat de bossa.
- Afegeix els rovells d'ou a la mescla i, amb el foc apagat i aprofitant la calor residual, barreja bé tots els ingredients per aconseguir l'emulsió del formatge i l'ou que crearà la salsa carbonara.
- Un cop tot hagi quedat ben integrat, ja pots retirar els cigrons de la paella i servir-los per menjar-te'ls immediatament. Bon profit!