Propietats nutricionals
La carn de conill és una de les més sanes que podem trobar a la carnisseria. És molt similar a la del pollastre o el gall dindi, amb la característica principal de tractar-se d'una carn magra, gairebé sense greix. Per això podem dir que és una estupenda font de proteïnes.
A més, es tracta d'un aliment molt fàcil de digerir, en part per aquesta falta de greixos. És una carn tendra, per la qual cosa és ideal per al seu consum en totes les etapes de la vida. Gràcies al seu baix contingut en greix, és apropiada per a persones que pateixen de colesterol alt (o que saben que s'han passat durant aquestes festes) i també resulta idònia pels qui han de controlar la seva pressió arterial, ja que es tracta d’una carn molt baixa en sodi.
Beneficis
La carn de conill és rica en vitamines del grup B. Només amb una ració aconseguim la quantitat recomanada de B3 i se sobrepassen les necessitats de B12. En el cas de la B6, necessària per a mantenir en forma les defenses i cuidar el sistema nerviós, amb una ració de carn de conill aconseguim gairebé la meitat de la quantitat diària recomanada.
A més, aquesta carn blanca té un alt contingut de fòsfor i és font de seleni i potassi.

rabbit 5197180 1920

rabbit / Foto: Px

Cóm cuinar-la?
La versatilitat d'aquest aliment és un dels seus grans avantatges. El seu sabor és suau, de manera que combina a la perfecció amb altres productes per a aconseguir plats complets i equilibrats de manera senzilla.
En la majoria de carnisseries ofereixen conills criats en granges, de sabor més suau que el silvestre. A més, solen vendre’ls sencers, nets o preparats per al guisat que tinguem pensat.
La recepta més coneguda és la de conill amb allada. Només cal fregir-lo en oli d'oliva a foc viu al costat d'uns quants alls. Encara que ningú pot negar que el resultat és molt saborós, aquesta no és la forma més apropiada si estem a dieta. Molt millor optar pels rostits acompanyat de les clàssiques patates o un mix de verdures com ceba, pebrot, carabassó…
Receptes amb conill
Ara que estem destacant la carn de conill com a opció saludable després d'una època d'excessos, us recomanem un guisat de conill amb verdures.
Per a què sigui més senzill, demana al carnisser que et trossegi el conill per a guisar-lo. Així, només hauràs de salpebrar al teu gust i introduir-lo en una sopera amb unes cullerades d'oli. Recorda que la farigola combina a la perfecció amb aquesta carn i li donarà un toc diferent.
Una vegada segellada la carn, treu-la i reserva. En aquest mateix oli, sofregeix les verdures que més t'agradin. Queda ideal amb ceba i pastanaga i un bon got de vi quan ja estiguin cuinades. Uns minuts fent xup-xup tot plegat i ja tens un guisat reconfortant i sa per a aquest dur mes de gener.
Origen
En aquesta ocasió no hem d'anar molt lluny per a trobar l'origen del conill, ja que podem dir que és un aliment molt nostre. Van ser els fenicis els que van posar el nom d'Hispània a la Península Ibèrica, la qual cosa es traduïa com a “terra de conills”. Així la van anomenar els romans, que fins i tot van arribar a emprar la imatge d'una dama asseguda sobre conills en algunes monedes.
Actualment, la majoria de conills que arriben a la nostra taula són de granges, igual que el pollastre o el gall dindi.
El consell
De la mateixa manera que fem amb el pollastre, que el comprem en funció la recepta que pensem fer, amb el conill aconsellem el mateix. El carnisser ens proporcionarà la millor peça i el prepararà per a ajudar-nos a la seva preparació final.
La carn de conill pot aguantar a la nevera fins a tres dies sense problema, però també suporta molt bé el congelat, per la qual cosa, davant el dubte, sempre és millor optar pel congelador. Així podem guardar-lo fins a 4 mesos.