Les creps són unes coques d'origen francès fetes amb farina, llet, ou i mantega. És una recepta molt versàtil i senzilla de fer que es pot utilitzar en plats dolços o salats, com a entrant, plat principal o com a postres. Encara que si et fa mandra cuinar-ne i el que vols és seure a taula i degustar-ne les millors, a continuació et portem cinc restaurants repartits per Catalunya on poder menjar les millors creps. Així que si t'agrada la rebosteria i aquest menjar tan dolç, segueix llegint aquest article.

1. Creperie Bretonne Annaick

La història d'aquest restaurant és representada per Annaick Noblet. Una dona moderna, avançada a la seva època i apassionada pel menjar macrobiòtic. Un restaurant que compta amb dues parades pel territori català: Girona i Manresa són els destins d'aquesta cadena. Uns locals que es caracteritzen per estar amb harmonia amb l'entorn on es troben i per unes creps que et meravellen els cinc sentits.

Tot va començar amb un viatge d'Annaick, una jove motivada pel desig de compartir la passió per la seva terra, la Bretanya, i la seva cuina. Així és com Annaick, una maleta i un somni van aconseguir obrir una creperia als anys 50 a la primera parada d'aquest viatge, Saint Tropez. Seguint amb el seu llegat i mantenint més viva que mai la seva tradició, el viatge d'Annaick continua, avui dia, a cadascuna de les creperies d'aquesta cadena.

📍 Girona, Cort Reial, 14

📍 Manresa, Passeig Pere III, 7

2. Le P'ty Mon

La cuina de Le p’ty mon té gust de la vertadera Bretanya, una Bretanya realment autèntica on s'assaboreix el més innat d'aquesta gran regió, que són les galettes (crepes) de farina de sarraí i l'aromàtica i equilibrada sidra. Al nostre laboratori culinari es creen cada dia autèntics sabors bretons que, a cada mos, transporten a la Bretanya l'afortunat que decideix seure a la taula d'aquesta creperia, ubicada a Barcelona.

A més, posen especial ímpetu a cercar sempre productes frescos de proximitat i procurem escollir aquells que garanteixin mitjans de producció sostenibles i ecològics. A les taules d'aquesta creperia hi ha cadires per a tots: vegetarians, amb intoleràncies alimentàries, clàssics, innovadors, vegans. Ells volen que els clients se sentin com en el seu "petit món".

📍 Barcelona, Passatge de Lluís Pellicer, 13

3. Creperia Minus

Aquesta creperia ubicada a Alp, la Cerdanya, compta amb una gran estima dels seus clients i unes excel·lents valoracions. Aquest local força petit i alhora acollidor serveix unes creps exquisides i delicioses, i amb el millor dels ingredients. A més, gaudeix d'un servei de creps vegetarianes. De cara a la temporada primaveral i estival, la creperia Minus disposa d'una terrassa perquè puguis menjar creps amb la fresca dels vespres d'aquest poble.

📍 Alp, Plaça Major, 5

4. La Vedette

Aquest restaurant va néixer l’any 2007, buscant una idea de negoci diferent i innovadora que obrís nous horitzons a l’oferta gastronòmica. La fundadora, Natalia Pons, ha creat un menú confeccionat amb molta cura, agrupant la millor qualitat dels ingredients, la tradició de les elaboracions pròpies de la cuina francesa, l’actualització constant de la cuina, amb un model saludable d’alimentació. Tot això en un entorn com Girona, cuidat, acollidor i tranquil, on poder gaudir del menjar amb la millor companyia.

crep la vedette
Tres creps a la creperia La Vedette

A La Vedette han aconseguit reinventar el concepte de menjar ràpid oferint un producte original, de qualitat i saludable a preus assequibles. Les seves galettes són un model diferent de creps salades, fetes amb farina de blat sarraí, en una gran varietat d’estils adaptats a tots els paladars i necessitats alimentàries.

📍 Girona, Carrer de la Barca, 17

5. Creperia Les 3 Pommes

A la creperia Les 3 Pommes trobaràs tot allò que esperes d’una autèntica creperia francesa: galettes, creps salades, de farina de blat de fajol combinades en infinites variacions i creps dolces de farina de blat. Sempre amb ingredients seleccionats per la seva qualitat i el seu origen. Perquè cuiden tant els productes de proximitat com l’elaboració artesanal i tradicional dels seus plats.

En arribar a Barcelona als anys 90, van voler ampliar l’oferta gastronòmica de la ciutat i compartir el que sabien fer: oferir menjar de qualitat, senzill, nutritiu i saborós. Així va néixer Les 3 Pommes l’any 1995. Un local que respecta el que, els productes, el com, l’elaboració tradicional i artesanal i el qui, els comensals que reben amb un tracte proper i càlid.

📍 Barcelona, Carrer d'Aragó, 150