Quan pensem en la ciutat de Sitges, a molts només ens passa pel cap un mateix plat: la paella. Però estem equivocats si creiem que aquest pintoresc poble costaner, que aquest cap de setmana acull el Festival de Sitges 2022, només pot oferir-nos aquest típic plat d'origen valencià. Als carrers del nucli antic de Sitges s'amaguen famosos bars i restaurants de tapes que si t'animes a descobrir amb nosaltres en aquest cap de setmana ple de cinema, màgia, fantasia i terror, estem segurs que t'encantaran. Llest per conèixer una nova versió de les tapes de Sitges? Pren nota!

🎬Festival de Sitges 2022: programa, entrades i tot el que has de saber del cicle de cinema fantàstic

👀 Què fer a Sitges en 2 dies: 7 plans imprescindibles per conèixer la localitat
 

1. El Cable, un bar de tapes de Sitges amb molta història

En concret, el Cable de Sitges té més de 80 anys a la seva esquena. Els seus clients qualifiquen les seves tapes de "mítiques". Referent de les tapes a la ciutat, és un punt de trobada ideal per degustar unes patates braves, els calamars a la romana o les croquetes de pernil. "Buscant a Nemo", elaborat a partir d'un tàrtar de tonyina amb "caviar" -tomàquet, oli de sèsam, oli d'oliva i soja en esferificació- sobre un bol de pasta comestible, és un exemple de tapa d'autor d'El Cable. Aquesta creació ha estat guanyadora de diverses edicions en el concurs de tapes de Sitges.

Sabràs que estàs arribant a aquest bar pintoresc i ple d'història perquè sentiràs la bullícia dels clients, molts d'ells segurament esperant a ser atesos fora del local. Així que ja saps, si vols gaudir d'aquestes famoses tapes, demana una cervesa i comença a decidir amb què et delectaràs.

📍 Carrer Barcelona, 1

2. El Pou, una opció cèntrica

Ubicat al centre de Sitges, El Pou va obrir les seves portes el 2011. La base dels seus plats és la cuina tradicional fusionada amb tocs de cuina catalana, japonesa i peruana, sense oblidar la gran essència de la cuina mediterrània, sempre amb ingredients d'alta qualitat. El seu producte està lligat a la gastronomia local, ja que va ser un celler que produïa la Malvasia de Sitges, particularitat que forma part de l'ànima del seu restaurant.

Entre les seves millors tapes trobem les sardines marinades amb soja, les mini hamburgueses Wagyu, el caneló d'alvocat amb tàrtar de tonyina i el fals risotto de bolets amb vieira a la planxa. Si vols provar les seves tapes et recomanem que abans truquis i reservis, si no et serà impossible menjar allà. Que aprofiti!

📍 Sant Bonaventura, 21

El Pou sardines marinades amb soja
Sardines marinades amb soja

3. L'Avinyet, per als amants de les croquetes

El rei de la croqueta. Aquest bar de tapes de Sitges prepara fins a 6 tipus diferents, totes elles boníssimes: de tinta de calamar, de pernil, de cua de bou, de shitake, de bacallà i d'espinacs i formatge. Per a tots els gustos i colors! I la unitat només surt a 1,50 €. Si a més vols degustar tapes amb molt art, L'Avinyet és la teva millor opció. Productes de qualitat en un menú diari de 14 € acompanyat per un ambient acollidor i divertit. Art i bona gent per a un lloc al qual voldràs tornar.

📍 Carrer Jesús, 12

L'Avinyet Presa Ibérica de gla
Presa Ibèrica de gla

4. Nem, el bar de tapes de Sitges que ho diu tot amb el seu nom

En aquest bar de tapes de Sitges només amb llegir el nom ja et conviden a entrar. Per als que no parleu català, "nem" ve de la paraula "anem", tota una al·legoria. I d'això tracta aquest restaurant. El seu objectiu és que el comensal se senti relaxat per poder gaudir al cent per cent d'una experiència gastronòmica que us assegurem serà inoblidable. La seva cuina és coneguda pels seus productes de temporada, sempre tractats d'una forma senzilla i saborosa per a oferir una experiència única al client.

Nem també és el "menys és més". No trobaràs gaires plats a la seva carta, però et prometem que els que tenen són excepcionals, com el seu steak tartar. Nem? Si la resposta és "sí", no t'oblidis de reservar abans.

📍 Carrer Illa de Cuba, 9

Nem steak tartar
Steak tartar

5. Casa Tecla (o "Casa Mediterrània")

Gastrobar situat a Sitges especialitzat en la gastronomia mediterrània. D'aquí neix la seva carta, basada en el receptari clàssic de la gran diversitat dels països del mediterrani. En aquesta casa posen molt cor i ànima als seus plats, per això aquesta cita de Dylan Jones els defineix a la perfecció: "Les receptes no funcionaran llevat que utilitzis el teu cor".

Casa Tecla aposta per la cuina tradicional al carbó vegetal, aconseguint així el sabor autèntic de la matèria de primera qualitat de la casa. Salpebrat amb molt amor. No admeten targeta de crèdit, per tant, a part de molta gana porteu diners en efectiu.

📍 Carrer Sant Francesc, 9

Casa Tecla
Diverses tapes de Casa Tecla

6. Una opció del nord: Taverna El Donostiarra

Viatjaràs de Sitges al nord amb els seus pintxos, tapes i racions típiques d'Euskadi. A la barra trobaràs una gran varietat de tapes que et pots servir tu mateix. Però si prefereixes provar els pintxos d'autor, deixa't sorprendre per la recomanació de la casa, no et defraudarà. I ja si acompanyes les teves tapes i racions amb un bon xacolí, el gaudi està assegurat. Que aprofiti!

📍 Carrer Major, 14

7. Guria Taberna, bar de tapes de Sitges petit, però pinxo

L'interior d'aquest bar de tapes de Sitges tan sols amaga una barra petita i no pas més que quatre taules. Però no t'imagines la qualitat de les seves tapes i broquetes. És un petit gran lloc on la intenció és oferir un bon producte amb calidesa i proximitat, perquè el bon amant de la tapa no oblidi que pintxos bons no es poden trobar en qualsevol part. Això sí, quatre taules s'omplen de seguida: espavila i reserva que et quedes sense lloc.

📍 Carrer Sant Pere, 30

8. La Punta de Sitges, un lloc que respecta els seus ingredients

A La Punta de Sitges tenen clar que, si la matèria primera és de qualitat, la transformació del producte ha de ser mínima i s'ha de respectar al màxim el seu origen i el seu sabor. Amb aquesta premissa, tots els ingredients que treballen se seleccionen minuciosament i es trien en funció de la seva procedència i mètode de producció. Per això, es posen a la pell dels seus clients aconseguint que el comensal gaudeixi d'una experiència gastronòmica i enològica especial, en un entorn tranquil, íntim i acollidor.

L'especialitat, la Pota de pop amb base de parmentier de patata i sal negra i el Pastís de formatge amb un 30% de D.O. Manxec. Per tornar-se boig!

📍 Carrer Sant Damià, 14 Baixos

Terrassa de La Punta de Sitges
Terrassa de La Punta de Sitges

9. La Pícara, perfecte per degustar vi en companyia

La Pícara és el lloc perfecte de Sitges per trobar-se amb amics i degustar una bona copa de vi acompanyant tapes i racions o menjar amb la família en un ambient amable i alegre. Tots els seus plats s'elaboren amb la millor matèria primera i, per descomptat, amb amor, element essencial a tota bona cuina. Les seves especialitats de La Rioja i catalanes asseguren el gaudi de tots els paladars. Si aneu un dia festiu us recomanem que abans reserveu taula... per si de cas!

📍 Carrer Sant Pere, 3

10. Els Jardins del Retiro, les tapes ocultes de Sitges

A 100 metres d'El Cable trobareu aquesta fantàstica terrassa oculta al cor de Sitges. El porten els mateixos que els d'El Cable, però amb una proposta totalment diferent. La seva carta de plats i tapes no és tan àmplia, però a canvi ofereixen un punt d'innovació, risc i originalitat en les seves elaboracions que et sorprendrà. Si vols descobrir aquest màgic i emblemàtic espai, et recomanem fer una reserva.

Us proposem provar les seves "mítiques" patates braves acompanyades amb salsa romesco, maionesa i ametlles moltes. Un must en tota regla.

📍 Carrer d'Angel Vidal, 17

Tataki teriyaki de tonyina vermella amb ajoblanco de piquillos
Tataki Teriyaki de tonyina vermella amb all de piquillos