El Segrià és una comarca plena de bons llocs per esmorzar. Avui fem parada a Alpicat per tastar la cuina d'un dels temples d'aquestes terres per gaudir d'un àpat de primera. Un local de cuina catalana casolana que és la millor opció per entrar en calor durant els dies de fred. Estem parlant del Bar l'Entrada, un espai de cuina de mercat que fa venir trempera!

Un temple dels esmorzars de forquilla a Alpicat

Alpicat és un poble del Segrià on es menja molt bé. Prova d'això n'és el Bar l'Entrada, un local regentat per la Nati des de fa més de 20 anys en què gaudir de bona cuina catalana, casolana i de mercat. La Nati s'encarrega de cuinar i servir amb estima tot el que es prepara al restaurant. Amb l'ajuda del seu equip, s'assegura que tothom qui visita l'Entrada, tant gent del poble com gent de fora, gaudeixi al màxim de l'experiència. Alpicat és un municipi molt ben comunicat. A tocar de l'autovia A-2 i a pocs quilòmetres de Lleida, és un lloc de pas ideal per fer-hi parada. L'Entrada és un bar ampli i amb un toc modern que, a més dels esmorzars de forquilla, també fa menú diari i de cap de setmana. Algunes de les seves especialitats són els caragols, la brasa i algun marisc a la carta.

Alpicat és un municipi molt ben comunicat. A tocar de l'autovia A-2 i a pocs quilòmetres de Lleida, és un lloc de pas ideal per fer-hi parada

Bacallà amb ceba del restaurant l'Entrada. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

L'esmorzar d'avui, però, el començo amb uns calamarsons amb picada, una delícia per començar a matar la gana. Segueixo amb un bitxo picant, un producte d'aquells que cal ser valent per tastar, però que val molt la pena. I sí que pica, sí! Convé tenir a prop un vas d'aigua. Seguim amb un bacallà amb ceba i bolets morro de bou, uns bolets de temporada exquisits. Aquesta recepta és especial perquè és de la família de la Nati.

Guisat de vedella del restaurant l'Entrada. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

També és boníssim el melós de vedella desossat, un dels guisats per excel·lència de la casa. Perquè un bon esmorzar de forquilla sempre demana una mica de guisat, i de pa, és clar. I a més del guisat, en una casa com aquesta, no podia faltar la brasa. En aquest cas, un 'mix' de morro i orella de porc, una manera deliciosa de gaudir d'aquest animal del qual s'aprofita tot. 

Morro i orella a la brasa del restaurant l'Entrada. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Per rematar-ho, unes bones postres casolanes. Unes postres de músic, amb el seu porró de moscatell, i un tiramisú deliciós. La millor manera d'acabar un àpat perfecte que treu el fred, la gana i et renova l'energia per encara l'hivern que s'acosta. Un projecte fantàstic per gaudir de bona cuina catalana, i autèntica, en un matí fred de tardor o d'hivern.

Salut i al lio!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!