Seguim una setmana més a la ciutat de Montblanc, capital de la comarca de la Conca de Barberà. Un territori amb un gran ventall de propostes culturals, gastronòmiques i tradicionals que el converteixen en visita obligada. Montblanc és una petita vila medieval situada a la vall del riu Francolí i als peus de les muntanyes de Prades que amaga veritables tresors gastronòmics. Avui els hi posarem nom i cognoms i coneixerem quins plats estrella s'amaguen rere els fogons de les seves cuines. Preparats i preparades per passejar per Montblanc i paladejar les diferents propostes que La Foodlovers ens porta? Doncs som-hi gourmeters!

 

1. El Molí del Mallol, essència medieval

Situat en un edifici del segle XIII on la pedra és la principal protagonista, aquest restaurant als afores de la ciutat de Montblanc ofereix una cuina de qualitat en un ambient d'allò més acollidor. A través de les seves propostes gastronòmiques et trasllada a l'essència medieval que tanta identitat dona al municipi. Part d'aquesta naturalesa la transmet el seu equip de professionals, que donen vida a aquest restaurant des de fa gairebé 30 anys. La cuina porta l'esperit del receptari tradicional català, amb tocs d'autor i avantguarda. La seva especialitat són els caragols; en la seva carta en trobareu de set varietats diferents, totes boníssimes. En som testimonis, ja que vam tenir la sort de tastar el farcellet de peus de porc amb calçots, botifarra negra i caragols. Molt recomanable! Adapten la seva cuina als productes de temporada, sempre donant-li un toc creatiu per sorprendre el comensal. Treballar amb el producte de proximitat i de major qualitat és la seva filosofia. Disposa d’una extensa carta de vins i caves de diferents Denominacions d’Origen. En una aposta pel territori, guarden en el seu interior com si es tractés d'un tresor, una gran varietat de vins de la D.O. Conca de Barberà, fent especial menció als vins elaborats amb la varietat autòctona de la zona: El Trepat.

PLAT 1 MONTBLANC
Farcellet de peus de porc amb calçots, botifarra negra i caragols / Foto: Marc Ortín

📍 Muralla de Santa Anna, 2

2. La Fonda dels Àngels, la cuina de l'àvia

Restaurant familiar al centre històric de Montblanc, en l'interior de la muralla medieval. L'espai està situat en un edifici del segle XIV i és gestionat per una família que va adquirir-ho l'any 1930. Des d'aleshores, és un negoci completament familiar on treballen les filles de la primera generació: la Maria Teresa, la Margarida i la Montserrat. Tres germanes que cada dia traslladen les receptes de l'àvia als fogons del restaurant per oferir l'essència de la cuina tradicional catalana a tots aquells que decideixin endinsar-se a La Fonda dels Àngels. Els plats són senzills i els ingredients de collita pròpia, com vam poder veure amb el plat que ens van servir: mandonguilles amb albergínies. És per això que molts clients diuen que menjar en aquest restaurant és com tornar a casa de l'àvia. Si esteu pensant a descobrir la seva proposta gastronòmica, reserveu amb temps suficient, perquè tenen llista d'espera cada dia!

PLAT 2 MONTBLANC
Mandonguilles amb albergínies / Foto: Marc Ortín

📍 Plaça dels Àngels, 1

3. Cúmul, gastronomia experimental

Cúmul es troba en una de les places més boniques de Montblanc: la Plaça Major. Com el seu nom índica, aquest restaurant neix d'un cúmul d'idees, circumstàncies i sentiments que van donar vida a aquest restaurant de petit format. Entenen el món de l'hostaleria com una oportunitat d'oferir propostes properes, informals i desenfadades. Vetllen per la temporalitat dels productes i la seva proximitat. Si esteu buscant un espai al cor de la ciutat on sorprendre-us, Cúmul està fet per vosaltres. Obren les portes del restaurant cada dia amb la intenció de rebre un públic amb inquietuds i ganes d'experimentar a través de la gastronomia. El producte està molt treballat i el tracte és excel·lent. Si aneu heu de tastar la crema de bolets amb rovellons de la comarca i calamarsets. Per llepar-se els dits!

PLAT 3 MONTBLANC
Crema de bolets amb rovellons de la comarca i calamarsets / Foto: Marc Ortín

📍 Carrer del Ducat, 1

Aquests tres restaurants que La Foodlovers ha descobert us esperen a la ciutat de Montblanc amb les portes obertes, desitjant cuinar-vos les seves grans creacions gastronòmiques que us prepararan entre els fogons de les cuines dels seus restaurants amb tota l'estima i respecte del món. Si voleu conèixer altres restaurants d'arreu del territori, a la secció Kilòmetre 0 de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, trobareu una selecció d'allò més diversa i interessant: Girona, Ripoll, Solsona... No us en deixeu cap sense tastar!