La població de Barcelona creix a un ritme que està superant els registres dels últims anys, segons les dades d’empadronaments més recents. Per primer cop, les persones de nacionalitat estrangera ja són més d’un 25% de la població barcelonina registrada. Aquestes dues xifres si les traslladem al panorama gastronòmic barceloní són calcades. I és que cada vegada és més habitual veure pels carrers de la ciutat comtal restaurants japonesos, peruans, orientals, marroquins, italians i una àmplia varietat pintoresca.


És per això que, en la seva estrena a La Gourmeteria, en Josep Lluís Penadès, més conegut com Un Delicioso Mundo a les xarxes, ens acosta la història del restaurant Desi Galli, un local indi de l'Eixample (carrer de Villarroel, 60) amb tres plats molt famosos arreu del món. @undeliciosomundo ens acostarà mensualment restaurants de la província de Barcelona, des del Baix Llobregat, Maresme, Vallès Oriental o Vallès Occidental, entre altres. Una aposta ferma de la secció per estendre la mirada arreu de Catalunya i a totes les comarques del territori.

Restaurant Desi Galli / Foto: Un Delicioso Mundo
Pani Puri del Desi Galli / Foto: Un Delicioso Mundo

Restaurant Desi Galli

"Un lloc on es menja divinament!", així anuncia Penadès el restaurant Desi Galli. "Tot i ser un país de marcades diferències, a l'Índia hi ha una cosa que uneix rics, pobres, estudiants, treballadors i ancians: la seva deliciosa cuina de carrer", confessa. Els tres plats més famosos en aquest país s'han estès arreu del món. La Samosa Chaat ve de Kolkata i costa només 9,90 €. És la samosa de patata que va acompanyada de iogurt, de sev i d'una sèrie d'espècies que són tot un clàssic. El Behl, originari de Bombai, és un altre plat dels més famosos i el seu preu és molt econòmic, només 9,50 euros, per un arròs amb espècies i un munt de sensacions inversemblants.

Restaurant Desi Galli / Foto: Un Delicioso Mundo
Les espècies són un element característic a tots els plats / Foto: Un Delicioso Mundo

Si hi ha un plat que és l'estrella gastronòmica de l'Índia és el Pani Puri (8,25 €). 'Pani' significa 'aigua' i 'puri' representa una mena de pa que s'omple amb cigrons, espècies i amb aigua de tamarinde. "El menges de cop i és una explosió de sabor", ressalta en Josep Lluís. El Keema Pav és la fusió d'un tipus de pa que ve de Portugal i un xai deliciós, però una mica picant, amb la ceba i la llimona per jugar-hi a gust del consumidor.

Restaurant Desi Galli / Foto: Un Delicioso Mundo
Restaurant Desi Galli / Foto: Un Delicioso Mundo

El Murgh Hara Kebab (13,95 euros) ja és un plat més de restaurant i no tant de carrer. És un kebab de la casa, que està fet amb pollastre fet al forn tendur i porta un munt d'espècies, que s'acompanyen amb una bonica olla amb salsa. Finalment, el darrer plat que ens presenta Un Delicioso Mundo és el Malabar Praws, és a dir, els llagostins de Malabar. Una proposta de 16,95 € per delectar un sublim curri.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!