Acomiadem l'any visitant de nou Girona, la ciutat amb què vam inaugurar aquesta secció de La Gourmeteria. La Foodlovers torna a les seves arrels per descobrir tres restaurants del Barri Vell que, si visiteu la ciutat, no us podeu perdre. Una zona on trobareu el nucli antic de Girona, amb pintorescos carrers que amaguen veritables tresors gastronòmics: pèsols amb tripa de bacallà i botifarra negra, bao de porc amb ceba, guacamole i coriandre, i arròs a la llauna de gamba vermella. Voleu saber on degustar aquestes tres delícies? A continuació, us ho descobrim!

 

1. Nexe, de l'hort a la taula

Un restaurant que neix de la voluntat de crear una unió, un nexe, entre productor i client. El producte que ofereixen és pròxim, temporal i sostenible, a través del nexe directe amb el productor i d'una carta confeccionada a partir del calendari natural que marquen les estacions. A través dels seus sabors i aromes, viuràs el viatge més pur cap al mar, el camp i la muntanya. A Nexe respecten l'essència natural de cada producte, escollint la millor qualitat de les hortes gironines i empordaneses.

Pèsols amb tripa de bacallà i botifarra negra / Foto: Marc Ortín i Raquel Sánchez
Pèsols amb tripa de bacallà i botifarra negra / Foto: Marc Ortín i Raquel Sánchez

📍 Carrer Abeuradors, 4

2. La Tabarra del Mimolet, molt més que tapes i vins

El juliol del 2022, obre la Tabarra del Mimolet, un espai d'on gaudir de les millors tapes de Girona. Es tracta d'un espai informal, amb un punt de Rock and Roll, per a prendre uns vinets amb els amics i la família. A més, compten amb una sala privada amb capacitat per a 12 persones on poder celebrar sopars de grup, que s'amaga sota el nom "El Clandestí". Piruletes de pollastre, mollete de galta de vedella, gambes vermelles a la planxa i moltes tapes més us esperen al Barri Vell de Girona.

Bao de porc amb ceba, guacamole i coriandre / Foto: Marc Ortín i Raquel sánchez
Bao de porc amb ceba, guacamole i coriandre / Foto: Marc Ortín i Raquel sánchez

📍 Carrer de la Força, 2-4

3. El Mimolet, la cuina del territori

Una proposta culinària diferent, simple i completa quant a gustos i continguts. Conviden el comensal a emprendre un viatge per la cuina del territori en un recorregut marcat per l’excel·lència dels productes, naturals i de proximitat. A la cuina del Mimolet dissenyen els plats amb tot el que l'entorn ofereix, d’una riquesa única i excepcional, però també amb elements d’altres cultures i productes moltes vegades oblidats. Treballen cada dia per oferir un viatge gastronòmic apassionant.

Arròs a la llauna de gamba vermella / Foto: Marc Ortín i Raquel Sánchez
Arròs a la llauna de gamba vermella / Foto: Marc Ortín i Raquel Sánchez

📍 Carrer del Pou Rodó, 12

Amb aquests tres restaurants del Barri Vell de Girona, La Foodlovers acomiada l'any 2022, perquè vosaltres també ho feu rodejats de la millor gastronomia. Tres espais culinaris emblemàtics que no us podeu perdre si visiteu la ciutat. Si voleu conèixer altres restaurants d'arreu del territori i descobrir, juntament amb La Foodlovers, la seva gastronomia, a la secció Kilòmetre 0 de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, trobareu una selecció d'allò més diversa i interessant: Girona, Ripoll, Solsona, Montblanc, les Borges Blanques, Barcelona... No us en deixeu cap sense tastar!