Botifarra a la brasa de perol acompanyada de bolets, escabetx i sepionets, i dos romescos: un de pop amb gamba tarragonina i cloïsses, i un altre de pop de roca acompanyat de musclos, nigiris, allioli negre, coco, curri i tonyina. Sona bé o no sona bé? Doncs imagineu-vos quan veieu les meravelles amb sabor a mar que la Sònia Carmona, la nostra Foodlover de confiança, ha trobat pels carrers de Tarragona. Feu play i feu gana, gourmeters!

 

AQ Restaurant

AQ Restaurant obre portes el 2004, primer oferint carta i menú degustació, i després centrant-hi el focus en el menú. El 2016 fa un tomb, apostant per una gastronomia més senzilla, més directe, sense embellidors, amb una barra on els clients puguin veure que s’hi està cuinant al darrere. Si abans l’AQ Restaurant era un local on anar per celebrar ocasions especials, avui és un restaurant on el client torna, i ho fa acompanyat d’amics, parelles o fins i tot de la família al complet.  

FRAME 11 KM 0
Botifarra a la brasa de perol acompanyada de bolets, escabetx i sepionets / Foto: Raquel Sánchez

📍 Carrer de les Coques, 7

Restaurant Ca l’Eulàlia

Ca l’Eulàlia és un local familiar i acollidor on podreu tastar peix fresc km 0 i uns arrossos de temporada (i de bandera). Va obrir portes el 2008, quan l’Òscar i l’Eulàlia, els seus propietaris, van decidir unir esforços. Ell, que és pescador, hi aporta la saviesa de tota una vida dedicada al mar. Ella, que ve de família de restauradors, hi aporta una experiència d’anys i panys dedicant-s’hi, a això de fer que els altres visquin moments únics al voltant d’una taula. 

FRAME 11 KM 0 02
Romesco de pop amb gamba tarragonina i cloïsses / Foto: Raquel Sánchez

📍 Plaça Bisbe Bonet, s/n

Restaurant La Xarxa

Amb més de dues dècades de trajectòria, La Xarxa és un projecte de la nissaga familiar que regentava, també a Tarragona, el petit local Bar-Celoneta, un racó on la cuina tradicional i l’essència dels sabors marins n’eren els protagonistes. La filosofia de La Xarxa és exactament la mateixa —oferir producte fresc i posar a disposició dels clients plats elaborats amb producte de temporada—, però donant-hi un tomb de 180º, on la tradició es defensa sense perdre el punt modern i autoral.

FRAME KM 0 03
Romesco de pop de roca acompanyat de musclos, nigiris, allioli negre, coco, curri i tonyina / Foto: Raquel Sánchez

📍 Carrer de Sant Pere, 38