Per les seves gambes la coneixereu, però Palamós és un dels tresors del país més enllà de qualsevol idea preconcebuda que puguem tenir-ne, també gastronòmica. La millor manera de trencar clixés és trencar-los a taula, i no hi ha millor companyia per entaular-se que la Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança. Voleu veure les seves descobertes en aquest municipi del Baix Empordà?

Feu play i feu gana, gourmeters! 

 

Cala Taverna

Al voltant de 1930, famílies senceres de l’Ametlla de Mar van posar rumb a Palamós per establir-s’hi i dedicar-se a la pesca. Aquelles barques van arribar plenes de coneixement pesquer i gastronòmic. Avui, des de Cala Taverna, volen reivindicar aquella herència, i fer-ho amb producte del dia, de proximitat i de confiança. Els protagonistes principals? La gamba de Palamós i la Tonyina Balfegó. El seu cap de cuina, Tomàs Brull, es va formar a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, i ha treballat als restaurants Dvisi, Casamar, Mas dels Arcs i Moo.

FRAME 27 KM0 03
Tartar de tonyina Balfegó, amb laminat de gamba blanca i gamba vermella / Foto: R.S. 

🍽️ 27,00 euros (preu del plat)

📍 Carrer de les Notaries, 20, Local 3

La Rumba

Amb dos anys d'història, La Rumba és el restaurant ideal on fer platets per compartir amb amics i família. Amb una bona oferta vinícola de DO catalana i estatal, els amants dels vins també trobaran en aquest local un refugi on sempre voldran tornar-hi. La seva ensaladilla és espectacular, com ja heu vist, però a la carta també trobem altres opcions veggies absolutament irresistibles, com els seus hummus, amb el d'escalivada i el de pera al capdavant. De postres? No us perdeu el seu cheescake de Nutella, portat directament de Platja d'Aro. Parada obligatòria, sigui estiu o hivern. 

FRAME 27 KM0 01
Ensaladilla amb encortits feta amb ventresca / Foto: R.S. 

🍽️ 9,50 euros (preu del plat)

📍 Avinguda Onze de Setembre, 91, Local A

Sa Roqueta Palamós

Si el que us agrada són els menús d'arròs, el menjar amb sabor, els ingredients frescos, la cuina tradicional, la vermuteria i el bon ambiento, no hi penseu ni mig segon: Sa Roqueta Palamós és el vostre lloc. De cor i essència mallorquina, els seus plats s'inspiren en l'illa més visitada del Mediterrani. Parlem, sens dubte, d'un local que transporta als comensals a un indret idíl·lic i ple de sabors. A més, gràcies a l'extensió dels seus menús, a Sa Roqueta Palamós poden dir, amb orgull, que són capaços de nodrir diàriament el paladar de centenars de clients.

FRAME 27 KM0 02

Arròs de ceps Empordanès / Foto: R.S. 

🍽️ 17,00 euros (preu del plat)

📍 Plaça dels Arbres, 10