Com la carn d’Osona no hi ha res? Sí, però déu-n’hi-do la varietat de propostes que podem trobar-hi, a la seva capital: falsa castanya de brandada amb una crema de castanyes i moniatos cruixents, pebrots del piquillo farcits de crema de bou de mar i beixamel de gamba, o carxofes amb una crema de ceba de Figueres, cansalada ibèrica i suc de rostit. Meravelleu-vos amb les troballes que la Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, ha fet pels carrers de Vic. Feu play i feu gana, gourmeters!

 

Insòlit

L’Insòlit fa un any que va obrir, i el trobem al casc antic de Vic. La seva oferta és diversa, amb menús que canvien estacionalment, i els productes amb què treballen són de temporada. El seu menú degustació és molt recomanable, però també hi ha l’opció de triar i remenar entre la seva insòlita —és clar— carta. 

FRAME 13 KM 0
Falsa castanya de brandada / Foto: Raquel Sánchez

📍 Carrer dels Corretgers 4

DiVicnus

Amb Marc Buxaderes als fogons i Marc Galceran al capdavant de la sala, el DiVicnus aposta per la cuina de mercat. Ocupa un local que sempre ha funcionat com a restaurant, raó per la qual és molt conegut entre la gent de la ciutat. Va obrir el gener del 2020, i ni la pandèmia ni cap altre entrebanc ha pogut deslluir la seva proposta gastronòmica.

FRAME 13 KM 0 02
Pebrots del piquillo farcits / Foto: Raquel Sánchez

📍 Carrer de Sant Miquel dels Sants 1

El Bàcul

Petita trampa: el nom d’aquest local és Magda Subirana. Això, però, canviarà pròximament per formalitzar la nova línia que ha agafat el restaurant des de la incorporació, a les acaballes de l’any passat, del xef David Garriga. Seguint les bases de la tradició catalana i afegint-hi tocs contemporanis, la cuina d’El Bàcul és honesta i de proximitat.

FRAME 13 KM 0 03
Carxofes amb cansalada / Foto: Raquel Sánchez

📍 Carrer de Sant Sadurní, 4