Aquesta setmana, La Foodlovers ha visitat la seva ciutat natal, Girona, per descobrir 3 restaurants que no us podeu perdre si aneu fins a la capital gironina. Els 3 restaurants es troben al centre de la ciutat i tenen una gran i única oferta gastronòmica. Ens acompanyes?

 

1. Dit i Fet, tot un descobriment

El primer restaurant ha estat el Dit i Fet, situat al costat del cul de la lleona, la coneguda peça escultòrica de pedra calcària de Girona que si visiteu la ciutat, l'heu de veure si o sí. El Dit i Fet és un restaurant de cuina mediterrània que amb tan sols un any d'obertura ja s'ha posicionat com un dels millors del territori. Un dels seus plats estrella que hem pogut tastar i conèixer ha estat el filet de vedella de Girona sobre un brioix amb salsa d'herbes i foie. Boníssim!

Un mar i muntanya fet amb picanya curada i espardenyes
Un mar i muntanya fet amb picanya curada i espardenyes / Foto: Dit i Fet

📍 Calderers, 10

2. Divinum, gastronomia creativa

El segon restaurant ha estat el conegut Divinum, amb un sol per la guia Repsol. Un restaurant que es defineix per tenir una gastronomia creativa, innovadora i atrevida, d'aquells que no hi falta cap detall, tant en l'àmbit de cuina com en l'àmbit de sala. Un local situat al carrer Albareda amb més de deu anys d'experiència amb el Joan i la Laura al capdavant. Us recomanem tastar el seu menú degustació Essència, una fila de plats que no us deixaran indiferents. No us podeu perdre el showcooking que organitzen.

 

Nosaltres hem tingut la sort de poder viure l'experiència sobre com es prepara el famós i conegut plat del Celerí a la meunière, la clàssica salsa francesa. Tot un espectacle!

xocolata amb rooibos, xocolata amb llet torrada i xocolata d’avellana
Xocolata amb rooibos, xocolata amb llet torrada i xocolata d’avellana / Foto: Divinum

📍 Albereda, 7

3. Si No Fos, originalitat pura

El darrer restaurant ha estat el Si No Fos, situat a la plaça Catalunya de la ciutat de Girona. Ens han servit el seu famós steak tartar de vedella acompanyat amb rovell d'ou a baixa temperatura i amb salsa Si No Fos i torradetes italianes de Sardenya Pane Carasatu. Un steak tartar deliciós on la gràcia està en la manera de lligar el rovell d'ou amb la carn, una explosió en boca molt original. Un restaurant gastronòmic amb productes de proximitat i km0, amb una cuina atrevida i moderna amb productes de molta qualitat.

Ous de salmó d'Alaska i Anguila fumada
Ous de salmó d'Alaska i Anguila fumada / Foto: Si No Fos

📍 Plaça Catalunya, 25

Aquests tres restaurants que La Foodlovers ha descobert us esperen a la ciutat de Girona amb les portes obertes, desitjant mostrar-vos les darreres novetats gastronòmiques aplicades a les seves cuines. Si voleu conèixer altres restaurants d'arreu del territori, a la secció Restaurants de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, trobareu una selecció d'allò més diversa i interessant.