Una setmana més, La Foodlovers torna per descobrir-nos tres nous restaurants. Per primer cop aquest any, aterrem a Girona per conèixer els tres restaurants més clàssics i més antics de la ciutat gironina. Calçots a la brasa, en plena temporada, el rostit de festa major amb botifarra, pollastre i costelló i, per últim, pastís de ceba amb salsa de formatge. Tots i totes ja esteu salivant i és que aquests tres plats són per llepar-se els dits! Endinseu-vos amb les relíquies que la Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, ha trobat pels carrers de Girona. Feu play i feu gana, gourmeters!

 

L'Argadà

El restaurant L’Argadà és un local centenari de Girona, fundat l’any 1893, on el més característic és la seva brasa que té al mig del restaurant. A part de tots els productes que es poden cuinar a la brasa, la qual dona un gust únic als aliments, també és un local molt conegut per la seva cuina de cassola, la cuina d’abans, on cada setmana es poden trobar plats molt representatius de la cuina catalana i també de temporada. És un local on es reuneix molta gent local, famílies, parelles, amics, treballadors i colles, ja que la seva ubicació és idíl·lica.

FRAME 12 KM 0 01
Calçots a la brasa / Foto: Ráquel Sánchez

Casa Marieta

Casa Marieta és el restaurant més antic de Girona. Els seus 130 anys d'història avalen aquest gran títol honorífic. Maria Vinyoles Soler (Marieta) es va encarregar de la gestió d'aquesta casa des de finals del segle XIX (1892). La tenacitat de la fundadora es va heretar de pares a fills, fins que l'any 1992, es va reconèixer la tasca acomplerta per diverses generacions per part de la Cambra de Comerç i de l'Ajuntament de Girona, celebrant el centenari d'aquesta històrica fonda. Actualment, el restaurant centenari Casa Marieta, continua sent un pilar de la cuina catalana i de mercat, un lloc visitat pel pintor Salvador Dalí.

FRAME 12 KM 0 02
Rostit de la festa major amb botifarra, pollastre i costelló / Foto: Ráquel Sánchez

Cafè Le Bistrot

Cafè Le Bistrot va obrir l'any 1978. Els germans Vidal van saber copsar el potencial d'una zona que tenia poca oferta gastronòmica. Situat en un marc arquitectònic excepcional i amb una estètica singular i autèntica, no és d'estranyar que hagi estat escenari cinematogràfic ja des dels anys 80. Des de Mi General, passant per Soldats de Salamina o Joc de Trons, per citar-ne algunes. D'ençà que va obrir, el Bistrot ha sabut oferir la cuina més nostra, la que vol temps i productes de mercat. Però també aquells capricis que són marca de la casa des de la seva inauguració: les pizzes de pagès. Malgrat les presses de la modernitat, el Bistrot promet un bon guisat o gaudir d’una deliciosa crep, en un escenari de pel·lícula.

FRAME 12 KM 0 03
Pastís de ceba amb salsa de formatge / Foto: Ráquel Sánchez