Els vins catalans estaran molt presents a la fira ProWein 2023, que se celebra del 19 al 21 de març a Düsseldorf (Alemanya), amb la presència de més de 125 cellers catalans de les 12 denominacions d’origen reconegudes a Catalunya, 90 dels quals (i 4 associacions vitivinícoles) sota la marca agroalimentària “Catalunya, on el vi és cultura”, organitzada a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural – PRODECA.

La fira vitivinícola més prestigiosa d’Europa

L’estand institucional de Catalunya disposarà d’un espai d’exposició de més de 650 m², que permetrà mostrar el potencial vitivinícola del sector a un mercat estratègic agroalimentari com és l’alemany. De fet, en el cas del vi i cava, Alemanya i la ProWein són porta d’entrada al mercat europeu i les empreses catalanes participants tindran l’oportunitat de mostrar els seus productes a compradors de més de 60 països.

ProWein és la fira vitivinícola més prestigiosa d’Europa i compta amb la participació de prop de 6.000 expositors internacionals i una presència de visitants estimada superior als 60.000 compradors. La fira està dirigida exclusivament a un públic professional, que pertanyen, entre altres, als sectors de serveis de càtering, hotels, restauració, botigues de vins i licors, botigues al major i al detall, importació i exportació o venda per internet. De periodicitat anual, la fira recupera aquest 2023 les seves dates habituals de celebració després de les cancel·lacions del 2020 i 2021 i el canvi de dates del 2022.

La participació institucional de Catalunya a ProWein a través de PRODECA respon a l’aposta comercial del sector en l’àmbit internacional. La participació en la fira dona la possibilitat als cellers participants a establir i consolidar contactes comercials en un dels principals mercats compradors de vins i caves catalans.

La web internacional Catalan Wines

El director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí, i la directora general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Alba Balcells, visitaran la fira els dies 19 i 20 març i podran valorar amb els cellers participants l’impacte comercial de la participació en aquesta fira. Ambdós directors presentaran el dilluns 20 de març a les 10.30 la web internacional catalanwines.com per a la promoció i la divulgació del vi català i de la cultura del vi. Aquesta nova eina, gestionada per INCAVI, es posa al servei del conjunt del sector vitivinícola i vol ser la porta d’entrada al vi català al públic internacional que vol conèixer la realitat i història dels vins i vinyes de Catalunya.

Aquesta pàgina web dona compliment al Pla Estratègic de l’INCAVI, #HortizóINCAVI2025 que va ser elaborat de forma consensuada amb el sector i els seus diversos agents. D’aquesta manera, es posa en funcionament un portal web que aglutina la història, les Denominacions d’Origen i marques col·lectives, els cellers i les propostes enoturístiques del país per a presentar-los i explicar-los arreu del món.