La pela d'all, sovint subestimada, pot ser utilitzada per infondre sabor en diverses preparacions. I és que l'all és un dels aliments més comuns en una cuina de les nostres cases, per la qual cosa hem decidit compartir una recepta simple per fer oli aromatitzat amb closca d'all:

Oli Aromatitzat amb Closca d'All i Herbes:

Ingredients:

  • Closques de 4-6 grans d'all (assegura't que estiguin nets i sense terra)
  • 1 tassa d'oli d'oliva verge extra o un altre oli de la teva elecció
  • 1 branquilló de romaní fresc (opcional)
  • 1 branquilló de farigola fresca (opcional)
  • Pebre negre al gust
Alls
Alls / Foto: Unsplash

L'all és un aliment que conté multitud de beneficis per al teu organisme

Instruccions:

  1. Preparació de les Closques d'All:

    • Comença pelant els grans d'all i separant les closques exteriors. Assegura't que estiguin netes i sense terra. Pots aconseguir-ho pressionant lleugerament cada closca per separar-la de les dents.
  2. Escalfament de l'Oli:

    • En una cassola petita a foc mitjà, escalfa l'oli d'oliva fins que estigui tebi. Evita portar-lo a ebullició; simplement busquem escalfar-lo prou per permetre la infusió de sabors.
  3. Afegir les Closques d'All i Herbes (Opcional):

    • Agrega les closques d'all a l'oli tebi. Si desitges afegir un toc herbal, també pots incorporar un branquilló de romaní i farigola frescos. Redueix el foc a sota per mantenir una temperatura suau.
  4. Infusió de Sabors:

    • Permet que les closques d'all i les herbes s'infonguin en l'oli durant 15-20 minuts a foc baix. Això permetrà que els sabors es barregin de manera harmoniosa, infonent l'oli amb les aromes de l'all i les herbes.
  5. Assaonar amb Pebre:

    • Agrega pebre negre al gust per donar un toc d'espècies a l'oli aromatitzat. Remou suaument per distribuir bé els sabors.
  6. Refredament i Filtrat:

    • Retira la cassola del foc i permet que l'oli es refredi a temperatura ambient. Després de refredar, filtra l'oli per eliminar les closques d'all i les herbes. Utilitza un colador o un filtre de cafè per a aquest pas.
  7. Emmagatzemament:

    • Transfereix l'oli aromatitzat a un flascó de vidre net i hermètic. Emmagatzema'l en un lloc fresc i fosc per preservar la seva frescor i sabor.
All
All / Foto: Unsplash

Aquest oli aromatitzat amb closca d'all i herbes és una addicció versàtil a la teva cuina. Utilitza'l com a base per a adorns, marinar carns, condimentar verdures rostides o simplement com un deliciós dip per a pa. Gaudeix de la riquesa de sabors que aquesta preparació simple pot aportar als teus plats favorits!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!