Avui dilluns 29 de maig, s’ha presentat a la Cerveseria Canaletes la novena edició de “Tast a La Rambla” —9ª Setmana de Gastronomia de Barcelona—, que tindrà lloc del 8 a l’11 de juny a plaça de Catalunya, una ubicació provisional consensuada entre l’ajuntament de Barcelona i els organitzadors: l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla i grup gsr. El motiu del canvi en la instal·lació és evitar les obres de la Rambla de Santa Mònica.

Un gran festival al cor de Barcelona

Aquest gran festival culinari de caràcter anual manté la seva essència: emprar la gastronomia per motivar els barcelonins que baixin al centre de la ciutat, enguany just a tocar de la Rambla. El Tast comptarà amb 36 dels millors restaurants, bars i pastisseries de Barcelona, que aproparan les seves tapes i degustacions durant 4 dies a autòctons i visitants. La fira té de nou el suport dels districtes de Ciutat Vella i de l’Eixample (Ajuntament de Barcelona) i enguany també de la Generalitat de Catalunya a través de Prodeca, empresa pública de promoció dels productes agroalimentaris catalans, així com del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball.

A la roda de premsa han assistit Agnès Russiñol, directora del CCAM del Departament d’Empresa i Treball; el regidor en funcions del Districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, qui ha destacat que “la plaça de Catalunya és, com també la Rambla, un espai públic a conquerir per la ciutadania”; a més dels organitzadors de l’esdeveniment, Fermín Villar, president d’Amics de la Rambla i qui ha assegurat que l’esdeveniment està “consolidat” després de 9 anys i que enguany tornarà a “fer valdre la força del teixit de restauració i gastronomia de la zona”; juntament amb Roser Torras, directora de grup gsr, amb un discurs en la línia de “donar visibilitat als cuiners de Barcelona i a les empreses d’alimentació i beguda que sostenen un sector a l’alça”. Per la seva banda, Ramon Sentmartí, director general de Prodeca ha comentat que el Tast a la Rambla és una “cita única per tal de fomentar la tasca de productors del territori i connectar-la amb els cuiners i restauradors de casa nostra”.

Els millors establiments 'gastro' de Barcelona

Un any més, han participat de la presentació alguns dels xefs de restaurants, bars, pastisseries i col·laboradors que estaran presentes a la fira, com l’Informal by Marc Gascons, Nectari, Grupo Ceviche, Hotel Casa Vivi Fauna, Gaig, Taberna Kamikaze, Hotel Almanac, Pastisseria Canal, L’Atelier, Grupo No hay Mañana, Babula Bar 1937, Familia Nuria, Restaurant Moka, Pepa Tomate, Fonda España, Josper y grup Damm.

Les tapes es podran adquirir per 5 tokens (5 euros) i les begudes a partir de 2 tokens. La cita disposarà de dos espais de Showcooking que acolliran demostracions gratuïtes en viu de cuina de diferents territoris i tastos a càrrec d’alguns dels col·laboradors de la fira.