Els embotits són un element comú en moltes dietes a tot el món, però el seu consum pot ser motiu de preocupació a causa del seu contingut de greixos saturats, sodi i additius. Tanmateix, alguns tipus d'embotits són més saludables que d'altres i poden gaudir-se amb moderació com a part d'una dieta equilibrada. A continuació, es presenten alguns embotits que es poden consumir amb més freqüència i per què.

1. Pernil de gall dindi o pollastre

El pernil de gall dindi o pollastre és una excel·lent alternativa més saludable als embotits tradicionals com el salami o el xoriço. Està fet de carn magra d'ocells de corral i generalment conté menys greix i calories que altres embotits. A més, és una bona font de proteïnes, la qual cosa el converteix en una opció ideal per a aquells que desitgen augmentar la seva ingesta proteica sense excedir-se en greixos saturats.

2. Salsitxes de gall dindi o ocells de corral

Les salsitxes de gall dindi o ocells de corral són una altra opció que es pot consumir amb més freqüència en lloc de les salsitxes tradicionals de porc o cap de bestiar. Igual com el pernil de gall dindi, aquestes salsitxes solen tenir un contingut de greix més baix i menys calories. A més, moltes varietats estan disponibles en versions baixes en sodi i sense conservants artificials, la qual cosa les converteix en una opció més saludable per a aquells que desitgen reduir el seu consum de sodi i additius.

Embotits variats
Embotits variats / Foto: Unsplash

3. Mortadel·la de pollastre o gall dindi

La mortadel·la de pollastre o gall dindi és una altra alternativa més saludable a la mortadel·la tradicional feta de carn de porc. Està feta amb carn magra d'ocells de corral i sol contenir menys greixos saturats. Algunes varietats també estan disponibles en versions baixes en sodi i sense conservants artificials, la qual cosa les converteix en una opció més saludable per incloure en la teva dieta.

4. Carn freda de gall dindi o pollastre

La carn freda de gall dindi o pollastre és una opció versàtil de la qual es pot gaudir en sandvitxos, amanides o com a part d'una taula de carns freda. Igual com altres embotits d'ocells de corral, la carn freda de gall dindi o pollastre tendeix a tenir un contingut de greix més baix i menys calories que les opcions de porc o cap de bestiar. Optar per varietats baixes en sodi i sense conservants artificials pot fer que aquesta opció sigui encara més saludable.

Alguns tipus d'embotits són més saludables que d'altres i poden gaudir-se amb moderació com a part d'una dieta equilibrada

Embotit, un clásico dels entrepans
Embotit, un clàssic dels entrepans / Foto: Unsplash

Per què consumir aquests embotits amb més freqüència:

  • Menor contingut de greix saturat: Els embotits de gall dindi o pollastre solen tenir un menor contingut de greix saturat en comparació amb les opcions de porc o cap de bestiar, la qual cosa els converteix en una opció més saludable per al cor.
  • Menys calories: A causa del seu contingut de greix més baix, aquests embotits generalment tenen menys calories, la qual cosa els fa ideals per a aquells que estan controlant la seva ingesta calòrica.
  • Més proteïnes: Són una bona font de proteïnes magres, la qual cosa els converteix en una opció ideal per a aquells que desitgen augmentar la seva ingesta proteica sense agregar massa calories addicionals.

Sempre és important recordar que, encara que aquests embotits es consideren opcions més saludables, encara s'han de consumir amb moderació com a part d'una dieta equilibrada i variada. És fonamental llegir les etiquetes dels productes i optar per varietats baixes en sodi i sense conservants artificials sempre que sigui possible per maximitzar els beneficis per a la salut.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!