Saps quins són els beneficis de la proteïna de pèsol? És una opció fantàstica per a aquelles persones que no poden o no volen menjar lactis, carn o gluten.

Què és la proteïna de pèsol

Els pèsols pertanyen a la família dels llegums. Les varietats verda i groga són les que se solen fer servir per elaborar la pols de proteïna. Aquest aliment conté un alt percentatge en vitamines, minerals, oligoelements i fibra. A més, és una gran font de vitamina B, potassi i àcid fòlic i aporta una bona quantitat d'hidrats de carboni, essencials per als esportistes.

El procés de fabricació d'aquest producte és molt senzill. Consisteix a assecar i polvoritzar els pèsols fins a obtenir una pols vegetal natural. Es fa servir sobretot en l'elaboració de proteïnes en pols, per això molts usuaris han començat a ingerir batuts d'aquest tipus per substituir el sèrum de la llet.

Pèsol Natural
Pèsol Natural / Font: Unsplash

El procés de fabricació d'aquest producte és molt fàcil

Propietats de la proteïna de pèsol

Entre les principals propietats que té podem esmentar les següents:

Contingut proteic dels pèsols

Quan pensem en la proteïna de pèsol, pot ser que ens passi pel cap un bol atapeït de pèsols... Però en realitat no és així, sinó que gràcies als processos d'obtenció de la proteïna, obtindrem un producte amb un alt percentatge de proteïnes i carregat d'aminoàcids importants, com els ramificats (BCAA).

100% vegetal

Això significa que no conté absolutament cap producte o subproductes d'origen animal, per això és ideal per als vegetarians i vegans. Tot i això, no és condició, òbviament, practicar aquest tipus de dietes per a consumir-ne, i bàsicament l'equipararem a qualsevol altra font de proteïnes.

Proteína de Guisante
Proteïna de pèsol / Font: Unsplash

Hipoal·lergògena

La proteïna de pèsol no conté gluten, un dels al·lergògens més estesos. A més, entre el públic vegà o vegetarià tampoc no presentarà problemes, com sí que passa amb la proteïna de soja. També serà una opció factible per a aquells que no puguin consumir proteïna d'ou.

Sense lactosa

Com que no prové d'una font làctia, no conté lactosa, el sucre de la llet i al qual moltes persones tenen intolerància, que els pot causar malestar estomacal, inflor o gasos.

Baix contingut en greixos i sucres

La proteïna de pèsol pràcticament no conté greix ni sucre, només algunes traces, i per això és un aliment totalment acceptat en qualsevol mena de dieta amb la qual es busqui una font de puresa.

Valor biològic

Aquest paràmetre és una manera de mesurar la qualitat de la proteïna basant-se en si disposa de l'espectre complet (aminograma) d'aminoàcids, on s'inclouen sobretot els essencials, és a dir, aquells que el cos no és capaç de creat, i ens veurem obligats a proveir-nos-en de manera externa (via dieta i/o suplementació). Amb això es demostra la capacitat d'aquesta proteïna perquè el cos la utilitzi per a generar noves estructures proteiques. La proteïna de pèsol obté un bon lloc (valor de 65/100) en una escala comparativa amb altres fonts.