Les pomes procedeixen del sud-oest d'Àsia i de l'Est d'Europa. La poma Golden és una varietat de poma que es dona en una proporció d'unes quantes en 7000. Es conrea en regions temperades. És una poma d'un sabor molt dolç collida en temporada, per la qual cosa se li atribueixen nombrosos beneficis.

La recol·lecció de la poma golden es dona el mes de setembre i es pot consumir fins al mes de març o abril.

Poma|Illa Golden
Poma Golden / Font: Unsplash

Les pomes procedeixen del sud-oest d'Àsia i de l'Est d'Europa

Valor nutricional

Aporta a la nostra dieta potassi, fibra, vitamines A i C així com calci, ferro, magnesi i flavonoides. Conté pectina, aminoàcids, catequines, àcids, quercetina, sorbitol, nitrogen, fòsfor, potassi, vitamina C, sofre, vitamina B3, vitamina I, proteïnes i zinc.

Conté com aminoàcids glicina que recolza el sistema immune, l'arginina que intervé en el creixement muscular i en la reparació dels teixits, la histidina que actua com a vasodilatador i estimulador del sucs gàstric combatent a més, l'anèmia i l'artritis. Aporta a més isoleucina, que contribueix a l'equilibri del nitrogen.

Conté lisina, que, intervé en la producció d'anticossos i en l'absorció de calci. És ideal per als nens perquè conté valina, substància que afavoreix el creixement infantil. Conté també metionina, que redueix el colesterol i la cisteina, encarregada d'eliminar les toxines del fetge.

Beneficis de la poma Golden:

Dentadura sana

Redueix la quantitat de bacteris a la teva boca perquè estimula la producció de saliva.

Antioxidants

Conté antioxidants molt valuosos per mantenir la frescor de la pell. Són recomanables per lluitar contra el càncer. És un desintoxicant del fetge. És molt recomanable per evitar les malalties degeneratives.

Per a la ment

Evita la pèrdua de memòria. És recomanable per lluitar contra l'insomni.

Per perdre pes

Accelera la pèrdua de pes perquè són baixes en calories, 80 calories per poma. Contenen fibra i són altament saciants. El 85% d'una poma és aigua. Redueix els nivells de colesterol i de la glucosa en sang. Té efectes diürètics i és molt eficaç per evitar les diarrees i el restrenyiment.

Golden
Golden / Font: Unsplash

Per a la diabetis i la hipertensió

És molt recomanable per lluitar contra la diabetis i la hipertensió perquè conté vitamina C i flavonoides.

Llavors

Existeixen estudis que avalen que les seves llavors eviten la generació de cèl·lules malignes al cos, mateixes que són responsables d'alguns tipus de càncer com el de mama, estómac, còlon i pulmó.

Per a l'estòmac

És recomanable per alleujar l'acidesa estomacal a causa del seu contingut en pectina i glicina. Redueix la inflamació a l'estómac, els intestins i en les vies urinàries. Es recomana que, per controlar el restrenyiment, es consumeixi al matí.

Menjar-la amb pell o sense pell?

Finalment, un dubte molt comú. La pell de la fruita conté tots els nutrients. Si la peles, aquests es perdran. No obstant això, actualment no és gaire segur menjar-les per la quantitat de fertilitzants i herbicides. Es recomana rentar-les per eliminar tots els organismes patògens i substàncies contaminants.