Garden Pizza, una joia gastronòmica del Vallès que compta amb 5 locals a Catalunya, amb focus en la pizza artesanal, ha aconseguit entrar en la prestigiosa guia 50 Top Pizza fa escasses hores, en la posició 46 de tot el món. Un reconeixement que situa a aquesta cadena de pizzes artesanals en el firmament mundial de la pizza artesanal de qualitat. Nascut a Sant Cugat del Vallès, en un antic garden als peus del parc natural de Collserola en 2018, aquest projecte combina el mestratge artesanal amb un profund respecte per la naturalesa i gastronomia, nexes d'unió que han compartit des de l'inici de la seva marxa els seus socis fundadors, Nacho Núñez (director general) i Martín Marchese (director gastronòmic), amb més de dues dècades en el sector i altres reeixits conceptes gastronòmics a la seva esquena.

A més a més, per entrar en aquesta reconeguda guia ha obtingut dos preuats reconeixements extra: el Green Oven (que només han aconseguit 6 cadenes de pizzeries artesanals) per l'atenció que dedica la marca a pràctiques sostenibles, i el premi One To Watch - Federgroup Award, com entrada revelació en la llista.

Garden Pizza: oda a la natura i a l'artesania

Com apunta en Núñez, "no ens diem Garden Pizza només per tenir plantes, sinó perquè vam néixer en un garden i perquè busquem un diàleg constant entre el procés viu natural de les plantes i la fermentació de les pizzes, amb els espais". Aquest relat de connexió entre naturalesa, arquitectura i gastronomia és el que el comensal percep en qualsevol dels cinc locals del grup, tenint com a eix principal una de les raons per les quals Garden Pizza ha aconseguit figurar entre les 50 cadenes de pizza artesanal referents en l'àmbit mundial: la massa.

Pizza Garden Foto Jordi Domènech (3)
Un petit tast del que hi ha a Garden Pizza / Foto: Jordi Domènech

La seva massa, fermentada durant 72 hores amb dues farines diferents d'altíssima qualitat, és tota una oda als processos naturals que requereixen temps, professió i, per què no, curiositat. La qualitat d'aquesta massa no només es rep organolèpticament, sinó també en una alta digestibilitat. I que així continuï sent és la màxima preocupació de Núñez, Marchese i el seu equip, els quals desenvolupen un projecte d'R+D destinat a millorar constantment aquesta massa, tant en la seva recepta com en els seus processos d'elaboració.

Pizza Garden Foto Jordi Domènech (4)
L'exterior natural de la pizzeria / Foto: Jordi Domènech

"Ser en aquesta llista és tot un honor, i és a més un testimoniatge del treball, la passió i la visió que hem compartit amb els nostres socis i tot l'equip al llarg dels anys", assenyala Marchese. Un treball que va començar fa 4 anys i pot sumar a aquest reconeixement, el de tenir una visió inclusiva i democràtica, posant en el mapa gastronòmic a regions com el Vallès, amb cinc locals a Sant Cugat, Terrassa, Igualada, Granollers o Matadepera, demostrant així que l'alta qualitat no és exclusiva de les grans ciutats o més concretament Barcelona, instituïda com una de les principals capitals de la pizza artesana.

Pizza Garden Foto Jordi Domènech (2)
Una pizza artesana per llepar-se els dits / Foto: Jordi Domènech

Més enllà de les pizzes d'alta qualitat, Garden Pizza potencia la seva oferta gastronòmica en un reflex del seu compromís amb l'autenticitat i la inclusivitat, com la seva àmplia secció de pizzes veganes i els seus entrants artesanals, a més de postres casolanes. Producte de temporada entre els seus ingredients, productors locals entre els seus proveïdors i una fèrria voluntat que la tradició, la modernitat i la naturalesa han de convergir en els seus locals, perquè l'experiència del comensal sigui memorable.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!