Avui s'ha celebrat la primera edició del concurs Millor Torró Artesà de Crema Cremada d'Espanya, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. Una distinció que arriba a les portes de les festes de Nadal, i on s'ha valorat el gust, la textura i l'aspecte dels torrons dels 52 mestres artesans que hi han participat. La pastisseria de Barcelona La Colmena, amb Toni Roig al capdavant, ha estat la guanyadora i el seu torró de crema cremada es converteix en el millor de l'Estat. Entre el jurat hi havia el xocolater osonenc Lluc Crusellas, que fa un mes es va alçar a París com el millor xocolater del món, i els pastissers Elies Miró i Albert Díaz. Els candidats han hagut de lliurar quatre tauletes de torró artesà de crema cremada a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, elaborades a partir d'ametlla, rovell d'ou, làctics, sucres i aromatitzants. Seguidament, havia de cremar-se per una o diverses cares. 

L’objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, tot buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país. Específicament d'un producte tan emblemàtic com el torró de crema cremada. La pastisseria guanyadora passa a formar part del jurat a la següent edició, on no podrà tornar a participar. Així mateix, el guanyador compartirà amb els alumnes de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Pastissers de Barcelona una exposició tècnica del torró que s'alci amb el premi.

Torró de crema cremada de la pastisseria La Colmena / Foto: Instagram
Torró de crema cremada de la pastisseria La Colmena / Foto: Instagram

La Colmena, des de 1849 endolcint Barcelona

La Colmena ha estat guardonada amb el premi Millor Torró Artesà de Crema Cremada d'Espanya, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. Aquesta pastisseria, dirigida per Toni Roig, és una de les més antigues de Barcelona. Fa més d'un segle que perfuma la plaça de l'Àngel amb l'aroma dels seus caramels artesanals. Elaboren dolços típics catalans juntament amb caramels fets a la manera tradicional. Entre tots els torrons que elaboren, l'especialitat de la casa és el torró de crema cremada, tot i que també elaboren de Xixona i d'Alacant, tots dos fets a partir d'ametlla i mel.