El mojito és sense cap mena de dubte un dels millors còctels per prendre a l'estiu. Ben refrescant gràcies a la menta i al suc de llima, és, a més a més, molt dolç i deliciós a conseqüència del sucre que conté. Imagina't en un ambient relaxat, amb una suau brisa nocturna i un bon mojito ben fred. Perquè aquesta beguda és això: nocturnitat, festa, platja, companyia agradable, etc. En definitiva, una sensació de dia d'estiu i, sobretot, de nit de festa i descans.

Dia Mundial del Mojito: preparar el còctel més popular del món

Aquest dimarts 11 de juliol se celebra el Dia Mundial del Mojito. I la pregunta és: hi ha res millor? Aquesta popular beguda, tan estimada a tot el món, també compta amb el seu propi dia al calendari. Acompanya'ns a celebrar el Dia de Mojito, coneixent tots els ingredients i el pas a pas per preparar un espectacular mojito.

Com fer un mojito exquisit: ingredients i elaboració

En primer lloc, cal tenir clar el llistat d'ingredients. El suc de mitja llima, 1 mitja o 2 cullerades grosses de sucre blanc, una branca de menta fresca, 2 o 3 glaçons grossos, 1/3 part del got de rom blanc cubà, 2/3 parts del got de soda o sifó, 2 o 3 gotes d'amarg d'angostura. Tot i això, cal tenir en compte unes variants. Primerament, l'angostura és opcional. Cal tenir en compte que es poden fer servir altres tipus i fabricants de rom, sempre cubans. Es pot fer amb menta o herba bona. Si tens sifó, pots comprar soda o gasosa. Tanmateix, si el fas amb rom negre tipus "Añejo" utilitza sucre morè, que combina millor.

Un cop tenim tots els ingredients preparats, podem procedir a l'elaboració del mojito. El primer pas és afegir al got una cullerada i mitja o dues (de les grosses) de sucre. Posteriorment, esprémer bé el suc de mitja llima i afegir-hi una branca generosa de menta. A continuació, fer pressió amb la mà de morter per extreure l'essència de la menta. Aquí cal procurar no malmetre en excés la menta. No cal fer miques, només s'ha de prémer. Seguidament, posar els glaços, com més grossos millor, res de gel picat. I ara sí, el rom. Pots fer servir la marca que més t'agradi, però és molt important que sigui rom cubà.

Posar 1/3 del got de rom. Remenar bé el sucre abans de posar-hi la soda. Et resultarà més fàcil. Un cop posat el component gasós és més difícil de dissoldre. Omplir les 2/3 parts que queden amb sifó. Opcionalment, i per acabar, hi ha l'opció d'afegir una mica d'angostura per donar-li un punt amarg, però dues o tres gotes comptades perquè sinó no es podrà beure. L'angostura, en integrar-se, fa unes aigües molt curioses de veure. Finalment, remenar tot el mojito. Per últim, es pot decorar i sempre s'ha de servir en fred. Per cert, és important remenar-lo abans de cada glop, ja que el sucre té tendència a estancar-se al fons.