Quan cuines carn vols que el resultat sigui tendre i sucós, encara que, sense saber per què, de vegades queda massa dura, la qual cosa espatlla el plat. Segurament, aquest resultat et fa pensar que hi ha una cosa que no estàs fent bé: pot ser que en ocasions no la tractis amb prou delicadesa i la llancis directament a la paella sense fer-li molta atenció a la seva preparació i adorn.

Baixa el nivell de sal!

La sal treu els sucs de la carn i altres aliments durant el procés d'escalfament, i no importa quin tipus d'ablanidor utilitzis, no utilitzis sal fins que estigui a punt per servir o en els últims minuts de cocció. La carn seca és generalment difícil d'assaborir, i els sucs de la carn són necessaris perquè la carn sigui sucosa. El suc és la font del sabor, així que limita la sal per a carns més saboroses.

La sal treu els sucs de la carn i altres aliments durant el procés d'escalfament

Dona-li un bon cop!

A descarregar energia! Després de picar la carn en filets prims, dona-li uns bons cops abans de preparar-la. Per a això pots utilitzar un ablanidor (maça per a carn o espalmador), el cantó d'una taula petita de fusta o un corró. Què aconsegueixes amb això? Trencar algunes fibres i teixits connectius. El resultat? Una suculenta carn prima i tendra.

També pots utilitzar un ablanidor de carn picada o en pols que pots trobar processat per comprar-lo, el qual conté els mateixos enzims que tenen la papaia o la pinya per suavitzar la carn ja que ajuden a trencar les fibres musculars però no aporten cap sabor addicional.

Carn
Carn / Font: Unsplash

Suc de poma

La pròxima vegada que desitgis una sucosa carn tendra, la pots marinar en suc de poma durant unes hores abans de la preparació. El suc li donarà un sabor lleugerament dolç i picant, i farà el tall de carn extra tendra i sucosa. Prova d'utilitzar suc de poma acabat d'esprémer per obtenir resultats més extraordinaris!

Suc de llimona

L'àcid al suc de llimona és un ablanidor natural, però recorda que la llimona pot ser de vegades una mica amarga, i una mica de suc és suficient per estovar la carn. Per a això, frega el suc de llimona a la superfície de la carn, i després posa la carn al refrigerador durant unes hores abans de la preparació. El suc de llimona donarà una miqueta de sabor àcid, a diferència de qualsevol altre producte natural.

Carn per marinar
Carn per marinar / Font: Unsplash

Vinagre de poma

El vinagre de poma és també altament àcid, i proporciona una manera natural d'estovar la carn. El vinagre de poma és saborós, i s'utilitza com un ablanidor la majoria de les vegades. Per a això frega el vinagre de poma a la carn, i deixa que reposi la carn bé durant un parell d'hores abans de la preparació. Assaona la carn, com de costum, i resultarà molt saborosa, tendra i sobretot molt sucosa.