El nudisme és una pràctica relacionada amb anar a la platja o amb alguns càmpings. Però, i si el fet d'anar despullat s'estén a altres àmbits quotidians i que ningú de nosaltres no s'imaginaria mai? Per exemple, als restaurants s'hi ha d'anar vestit? Per què? Això és el que planteja The Füde Dinner Experience. Aquesta iniciativa estatunidenca ofereix sopars en els quals els comensals no es coneixen entre ells i, a més a més, han d'anar despullats. Sí, sense roba. Ja només el fet de compartir taula amb persones desconegudes és tot un atreviment. Però s'embolica molt més la troca, quan aquestes persones a qui no havies vist mai van despullades, sense absolutament res de roba. Exactament com tu.

El que queda clar, i és una evidència, és que aquesta nova tendència és una aposta molt arriscada i atrevida, i que els comensals no els falta roba, però tampoc vergonya i provocació

The Füde Dinner Experience

Els creadors han batejat aquesta immersió amb el nom de The Füde Dinner Experience. De fet, ells mateixos parlen d'"un espai alliberador per celebrar el nostre jo més pur, a través de l'ànima, la nutrició, l'alimentació, l'art, el nudisme i l'amor cap a un mateix". Les experiències que proposen són comissariades per facilitadors d'una varietat d'indústries, cadascun aportant la seva pròpia perspectiva única a l'objectiu de The Füde d'ajudar els participants a connectar-se amb ells mateixos.

1
Foto: The Füde Dinner Experience

Aquests esdeveniments íntims de The Füde Dinner Experience s'estan desplegant per algunes ciutats nord-americanes com Los Angeles o Nova York. La iniciativa, ideada per l'artista i model Charlie Ann Max, ha estat un èxit complet des de la seva posada en marxa l'abril del 2022 i podria arribar a Espanya. Els sopars, d'un màxim de 25 persones per preservar la intimitat, duren entre quatre i cinc hores i inclouen tres plats a còpia de menjar vegetal i beguda, preparada per la mateixa Ann Max. El menú vegà, de 88 dòlars (uns 80 euros), està dissenyat per ser una experiència "holística i transformadora" per al cos, la ment i l'ànima.

Les activitats que ofereixen aquests creadors són diverses i poden incloure respiració, cant i tonificació vocal, ioga, meditació, curació amb banys sonors, moviment, art, dibuix de vida, guies d'escriptura, classes de cuina i tallers informatius. A més de les activitats esmentades anteriorment, els seus esdeveniments també impliquen tallers sobre temes com el mindfulness, l'autocura i el desenvolupament personal. Tenen com a objectiu crear un espai segur i de suport on els participants puguin explorar el seu autèntic jo i connectar-se amb els altres a un nivell més profund. Creuen que a través de la vulnerabilitat, l'expansió i la connexió, tothom pot trobar el seu jo més pur i experimentar una veritable transformació.