Del 27 al 29 de setembre, el Recinte Firal La Farga de L’Hospitalet de Llobregat es convertirà en l’epicentre de la gastronomia catalana amb la celebració de la Fira ÀPAT 2025, l’esdeveniment imprescindible per a tots els amants del bon menjar i per als professionals del sector. Es tracta d’una cita anual que uneix tradició i innovació, fent valdre el producte de proximitat i les cuines del territori. Amb entrada oberta tant a particulars com a professionals, la fira combina mercat de productes locals, showcookings, tastos i activitats exclusives. L’experiència completa es pot gaudir per només 9 € en el cas dels particulars i per 5 € en el cas dels professionals, que a més tindran accés a un taller gastronòmic exclusiu.

En el preu de l’entrada també s’inclou un plat típic català a escollir, que es podrà degustar en format d’esmorzar, dinar o sopar. Enguany, la gastronomia catalana hi serà representada per alguns dels millors restaurants del país: Can Pineda amb el seu tradicional cap i pota; Morreig (Gastro Dolç) amb flam de crema catalana i recuit de drap amb llet de cabra, mel dels abellaires empordanesos i un carquinyoli; Fonda Bullanga, amb orella i morro amb panses i pinyons acompanyats de trinxat de la Cerdanya; i Can Cargol (pendent de confirmació) amb caragols cuinats en diferents estils.

La Fira ÀPAT és també un espai de networking i intercanvi d’idees, on els assistents podran entrar en contacte amb les últimes tendències en gastronomia, producte local i tecnologia agroalimentària. Durant els tres dies, hi haurà conferències, tastos i demostracions pràctiques a càrrec de professionals reconeguts del sector, així com la lectura del Manifest en defensa del producte de proximitat.

Showcookings, tastos, mercat de productes locals i conferències convertiran La Farga en la capital gastronòmica catalana del 27 al 29 de setembre

El programa d’activitats és variat i ple de cites destacades. El dissabte, per exemple, el públic podrà assistir a la projecció del vídeo It’s Tea Time, Baby amb degustació a càrrec de Drink Te Pone, descobrir les claus de la venda visual amb Andreu Torras, participar en activitats d’Agrobotigues amb el crític gastronòmic Jordi Àvila, o gaudir de demostracions de pastisseria en directe amb Noelyas Cakes i Pasté BCN. El diumenge l’agenda inclourà sessions sobre finances empresarials amb Montse Moré, intel·ligència emocional aplicada al comerç amb Xanos Rius, i tastos de cafès especials amb Cartel Roasters Cafés BCN i Daniel Jordà.

Tastos, mercat de productes locals i conferències / Foto: Josep Garcia

Finalment, el dilluns estarà dedicat principalment als professionals, amb tastos de vi amb causa a càrrec de Karetta Maluca, sessions de gastromàrqueting amb Manel Asensio, un pòdcast en directe amb l’Obrador Can Coll i presentacions de projectes innovadors com Cuits pel clima i el col·lectiu Fet Aquí. Els horaris de la fira són: dissabte 27 (de 13 a 21 h), diumenge 28 (d’11 a 16 h) i dilluns 29 (d’11 a 15 h). L’esdeveniment tindrà lloc al Recinte Firal La Farga (carrer Barcelona, 2; 08901 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!