Aquest matí, el Celler de Can Roca ha llançat la nova línia de begudes, Esperit Roca, que comptarà amb destil·lats, licors i altres begudes fermentades.

El comunicat publicat a les xarxes diu:

“Neix Esperit Roca, la nova línia de begudes del Celler de Can Roca. El Celler de Can Roca acaba de llançar al mercat la seva cuina líquida, inspirada en els paratges que han captivat Joan, Josep i Jordi. Esperit Roca neix per la voluntat dels tres germans d’aportar la seva visió dels paisatges, de destil·lar-los i de brindar-ne una nova mirada líquida. És la concreció de la recerca durant els darrers set anys, en els quals s’han desenvolupat multitud de begudes servides al Celler de Can Roca com a maridatge, aperitiu o sobretaula. Des d’aiguardents, licors destil·lats i macerats, vins fortificats, fermentats de fruites i llegums o cerveses. Per a Josep Roca, Esperit Roca és el retorn a viatges imaginats durant la seva infantesa. “Des de petit, al bar dels pares, vaig viure amb fascinació el món dels aiguardents i licors. Contemplar les etiquetes em feia viatjar imaginant països. Ara comparteixo la il·lusió de l’infant per compartir natura líquida, recuperar memòria antiga i compatir paisatges embotellats”, comenta Josep Roca.

Així, el catàleg d’Esperit Roca inicialment inclou dues sèries diferenciades. S’ha plantejat una selecció de productes singulars valuosos per començar a mostrar el projecte més enllà del restaurant i que ens doni l'oportunitat de compartir-los amb un públic més ampli.

La sèrie Paratge és l’essència i l’eix vertebrador del projecte, on paisatges amb una significació especial per als germans Roca inspirin totes i cada una de les propostes: inicialment, la Ginebra de Te de Roca i l’Aiguardent de Garrofa. Els propers mesos arribarà el Vi amb arrels, un vi aromatitzat que completarà la tríada de productes de sortida. La sèrie Paratge neix amb la voluntat d’expandir-se amb un ventall creixent de begudes que s’anirà descobrint a poc a poc.

La sèrie Cacau connecta amb Casa Cacao, la fàbrica de xocolata del Celler de Can Roca. La constitueixen tres begudes que fan brillar el cacau des d’una perspectiva líquida: la Ginebra de Cacau, l’Esperit de Cacau i el Licor de Cacau.

A través dels paisatges i les espècies botàniques que els componen, proposem una constel·lació de productes que enllaça amb els licors d’herbes dels nostres avantpassats, d’un país amb una tradició de vins i licors i d’alegres i dialogades sobretaules. Com remarca Josep Roca: “La cuina líquida surt del Celler de Can Roca per escampar el plaer de la conversa amb unes gotes d’esperit de vida lenta, natural, valuosa”.

A partir del 24 de gener d'aquest any, els productes es podran trobar a la botiga de Casa Cacao i l'Hotel Casa Cacao, a Girona, i a la botiga pop-up de Casa Cacao al Mandarin Oriental de Barcelona. També disponibles al web https://esperit-roca.com/".

El sommelier Josep Roca és un dels artífexs del projecte, que ha explicat que amb Esperit Roca, "la cuina líquida surt del Celler" per arribar a les cases. De fet, el projecte d'Esperit Roca és una pota de l'Ars Natura, que busca recuperar totes les herbes que hi ha a la zona i posar en valor els usos que havien tingut fa uns anys.

Aquestes herbes, més la suma de tècniques que també són mil·lenàries, com ara la destil·lació, donen com a resultat alguns dels productes que ja comencen a veure la llum a través d'aquesta línia de begudes.