El dia dels enamorats té el seu origen en la Lupercalia, una celebració romana dedicada a la fertilitat que consistia, bàsicament, a colpejar les dones amb fuets fets de pell de cabres o gossos, mullats a la mateixa sang d'aquests animals. Es creia que aquest ritual els atorgava fertilitat.

L'any 496, el papa Gelasio I va prohibir la celebració de la Lupercalia, que tenia lloc el 15 de febrer, i va instaurar el 14 com a dia de Sant Valentí, patró dels enamorats. Són moltes les tradicions que des d'aleshores han anat associades a aquesta data que, tot sigui dit, mai no va ser gaire popular a Espanya.

El dia dels enamorats té el seu origen en la Lupercalia

Cuinar per als nostres éssers estimats és una magnífica manera de demostrar el nostre amor cap a ells, però no tots som destres en matèria de cuina i ens pot costar una cosa tan bàsica com fer pollastre farcit. Pot ser que et faci enrere que el resultat no sigui l'adequat, tanmateix avui dia existeixen multitud de receptes fàcils i amb les quals podràs quedar molt bé davant el teu ésser estimat. Des d'uns originals i saborosos aperitius, fins a una d'aquelles amanides plenes de sabor, passant per un peix al forn i un bon tall de carn preparat amb la salsa que més us agradi. Sona bé, veritat?

Llums San Valentín
Llums Sant Valentí / Font: Unsplash

Tanmateix, a l'hora de planificar un sopar romàntic no només tenim que tenir en compte el menjar en si mateix. Tot el que l'envolta és, fins i tot, més important. Un sopar perfecte per a Sant Valentí a casa passa ineludiblement per un canvi en l'ambient habitual del menjador o de l'estada triada. Llums, espelmes, evitació del terrabastall audiovisual que desviï l'atenció i acostament al despertar dels sentits amb olors delicioses d'encens o essències subtilment evaporades en un cremador. L'olfacte i la memòria estan estretament units, així que qui s'encarregui de la preparació del sopar pot buscar provocar en l'altra persona un record amb les espècies del menjar, la beguda o les essències cremades, o directament amb el perfum.

San Valentín Decoración
Sant Valentí Decoració / Font: Unsplash

En aquests dies de fred, també és important no ser garrepes amb la calefacció, apostant per una temperatura que predisposi a la comoditat més absoluta. La música també pot ajudar, però sense que es converteixi, és clar, en l'atracció principal.

Després del sopar pot estar bé prendre una copa al sofà escoltant música o ballar agafats la lleu melodia de fons deixant que els cossos es compassin i ens portin on vulgui Sant Valentí.