El xef Albert Boronat i Miró, xef i propietari, juntament amb la seva parella Mélina Allair, del restaurant Ambassade de Llívia abaixa definitivament la persiana.

Captura de pantalla 2023 10 09 a las 16.17.28

Tallant el pollastre 'en vessie' / Foto: Víctor Antich

L’Albert és tarragoní i va estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils, i després d’uns anys a Mònaco, París i Suïssa, alguns dels quals treballant frec a frec amb l’Alain Ducasse, va decidir tornar a casa amb la seva parella, nascuda a la Bretanya, per instal·lar-se a Llívia. L’Albert feia cuina d’avui, però mirant al passat, de temporada i proximitat, a ell li agradava dir que feia cuina transfronterera perquè utilitzava un producte francès amb una tècnica catalana, o bé un producte català amb una tècnica francesa.

Captura de pantalla 2023 10 09 a las 16.15.58

Finestra del menjador / Foto: Víctor Antich

Ell mateix ha informat del tancament al seu compte de Twitter: “Després de deu anys de l’Ambassade de Llívia anunciem un nou capítol professional. Al llarg de deu anys, heu seguit fidelment l'evolució del Pâté en Croûte fins a l’èxit nacional, ara distribuït en les millors botigues gurmets”. El fil continua: “Avui, amb emoció i gratitud, anunciem el tancament del nostre restaurant”.

Captura de pantalla 2023 10 09 a las 16.17.12

Pâte en croûte / Foto: Víctor Antich

Considerat un dels ambaixadors de la cuina francesa al nostre país, va guanyar el Bocuse d’Or 2019, el Championnat du Monde du Lièvre à la Royale 2019 i el Championnat du Monde de Pâté en Croûte 2018, entre altres guardons.

Captura de pantalla 2023 10 09 a las 16.17.40
Llebre a la royale, estil Périgourdine / Foto: Víctor Antich

Trobarem a faltar els seus pithiviers, volailles en vessies i suflés, i entenem pels seus tuits que continuaran cuinant i comercialitzant des de Llívia el seu famós pâté en croûte arreu; ja ens avisaran per anar-lo a comprar. Des de La Gourmeteria els desitgem sort i encerts.