La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com netejar una sípia per aprofitar tots els seus tresors, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com netejar una sípia
La sípia és un producte deliciós que serveix com a ingredient principal o com a acompanyament de moltes receptes. Un producte que, si es compra fresc, es pot aprofitar de moltes maneres. Sempre pots demanar consell a la teva peixateria de confiança, però si vols treballar el producte des de zero i a casa teva, has de saber com aprofitar tots els tresors de la sípia. Així és com la pots netejar per gaudir al màxim d'un dels productes marins més populars de la cuina catalana.
La sípia és un producte deliciós que serveix com a ingredient principal o com a acompanyament de moltes receptes
Passos a seguir:
- Tallem la pell superior per un lateral i retirem l’espina.
- Tallem la pell del coll i l’obrim per la meitat.
- Amb els dits o amb un ganivet petit i afilat obrim els laterals.
- Amb el ganivet obrim fins a baix.
- Aixequem el cap i amb cura traiem tots els intestins.
- Amb cura estirem la tinta al contrari per evitar que es trenqui la bossa.
- Separem els ous amb delicadesa.
- Tallem els intestins i reservem la melsa.
- Seccionem els ulls amb cura que no rebentin però escurant el màxim de la carn.
- Obrim bé, premem i retirem la boca.
- Tallem per sota els ulls.
- Separem els tentacles.
- Repassem la melsa per aprofitar tota la carn del voltant.
- Amb les mans separem la pell i les aletes.
- Retirem la pell de les aletes.
- Amb un ganivet retirem les parts bavoses internes del cos.
- Rentem el cos amb aigua.
- Tallem la sípia a daus.
- A una paella ben calenta, daurem la sípia per totes bandes. Hi afegim oli i sal. Fem una picada d’all i julivert i la barregem amb oli. Afegim a la sípia, abaixem el foc, sacsegem un parell de minuts i servim.