Enguany Torelló Viticultors commemora el 75è aniversari de l'elaboració del seu primer escumós i ho ha volgut celebrar amb una presentació davant la premsa al conegut restaurant de Ciutat Vella, el Passadís del Pep.
Així, l’Ernestina Torelló i els seus fills Paco i Toni de la Rosa Torelló han recordat que el fet que el 1950 Francesc Torelló produís el primer escumós amb el raïm de la finca familiar de Can Martí, situada a Gelida, a l’Alt Penedès, va marcar l’inici d’una trajectòria que ha consolidat el celler com una referència al món dels escumosos de qualitat. Val a dir que la família Torelló és una família que ha estat viticultora des de sempre, en paraules d’Ernestina Torelló, vint-i-unena generació de la família, i de les més antigues i emblemàtiques del Penedès, amb una tradició vitivinícola que es remunta al segle XIV, concretament l'any 1395, quan comencen a cultivar i elaborar vins a la finca de Can Martí.
Va ser, però, el pare de l’Ernestina, com he dit, qui va decidir que calia industrialitzar la finca a partir de 1951, per això celebrem el 75è aniversari de la primera verema de raïm amb el qual van produir el vi per fer la primera ampolla d’escumós Torelló, però també, com explica el Toni, celebrem els sis-cents trenta aniversari de la dedicació de la família a la viticultura.
Torelló celebra enguany el 75è aniversari de la primera verema de raïm amb el qual van produir el vi per fer la primera ampolla d’escumós Torelló, però també els sis-cents trenta aniversari de la dedicació de la família a la viticultura
Fem el primer brindis amb un Corpinnat, la familía ens presenta la nova ampolla commemorativa, el Torelló 75 Aniversari Brut 2018. És una ampolla que no sortirà al mercat, ens explica el Paco, d’edició limitada amb un cupatge típic del Penedès de fa setanta-cinc anys amb varietats xarel·lo, macabeu i parellada en proporció 57, 27 i 20 respectivament.
La taula fa goig i comencem amb uns tomàquets amb ventresca de tonyina i llom de sardina en escabetx, que remullem amb un Gran Torelló Brut Nature 2016.
La meravella del Passadís del Pep rau en el fet que el local es manté com sempre, però la seva oferta també. Seguidament, apareix la cassola amb cloïsses i navalles gallegues, musclos de roca i pernil saltat, juntament amb un plat de gambeta cristall de Huelva.
Continuem amb uns rossinyols amb salsa de foie micuit mentre ens omplen la copa de vi blanc, en aquest cas el 50 Lliures Xarel·lo del 2022, també de Torelló.
Seguidament, ens porten un plat d’arròs saltat amb calamarsons i allioli per acabar amb una gamba de Roses, un llagostí de la Ràpita i un escamarlà de Barcelona. Per postres, una versió de la crema catalana, que va acompanyada de maduixes, uns carquinyolis i per descomptat, les trufes de xocolata.
Marxo content d'El Passadís del Pep, acomiadant-me de la família Torelló i amics, tot pensant en la famosa frase de Coco Chanel, adaptada per a l’ocasió és clar: “Solament bec Corpinnat en dues ocasions, quan estic enamorada i quan no ho estic” doncs això mateix.